RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DOMINERENDE: Therese Johaug og de norske skijentene har vært i en klasse for seg denne sesongen. Det kan tære løs på tålmodigheten til enkelte.
DOMINERENDE: Therese Johaug og de norske skijentene har vært i en klasse for seg denne sesongen. Det kan tære løs på tålmodigheten til enkelte. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

TV-kommentator om norsk dominans: - Jeg er lei

Sist oppdatert:
- Jeg håper for skisportens del at det ikke bare blir norske gull i Falun, sier norsk OL-mester.

De norske skijentene blir av eksperter tippet å vinne alle seks renn når VM i Falun arrangeres i februar.

- Jeg håper egentlig for skisportens del at det ikke bare blir norske gull, sier Frode Estil ærlig når Nettavisen ringer.

I skrivende stund er det fem norske jenter øverst på resultatlista over verdenscupen sammenlagt.

- Ikke matematikk
Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Ragnhild Haga dominerer sporten sånn som ståa er nå, kort tid før VM braker løs.

I tillegg ble det firedobbelt norsk i Tour de Ski.

Men Estil er likevel ikke skråsikker på at det bare blir norsk jubel under det kommende mesterskapet.

LEI: Eurosports Kjell-Christian Markset synes det var deilig å kommentere et renn uten norsk totaldominans.

- Det er heldigvis ikke matematikk, dette. Det kommer noen overraskelser fortsatt. Det kan skje ting, men det vil være veldig overraskende hvis det ikke blir norsk gull på de tre distanseløpene og den vanlige stafetten, sier han.

- Er det ingen andre enn de norske som kan vinne, slik du ser det?

- Nei, verken Charlotte Kalla og Justyna Kowalczyk har vært helt på topp i år, og det er vel de eneste som har vært i nærheten av Marit og Therese de siste årene, sier Estil.

Kommentator: - Jeg er lei
Kjell-Christian Markset kommenterer langrenn for Eurosport. Han påpeker at han er meget imponert av de norske jentene, men noen ganger kan det bli for mye av det gode.

- Jeg satt og kommenterte rennene fra Rybinsk, der verken Johaug, Weng eller Bjørgen var med, og jeg må si det: Jeg er blitt litt lei, lei av å være på repeat og snakke om de norske hele tiden. Rennet i Rybinsk var egentlig sesongens morsomste renn å kommentere. Da kunne jeg snakke litt om Liz Stephen fra USA, Steffi Böhler fra Tyskland og alle de andre, sier Markset til Nettavisen.

- Blir du lei av å snakke om at de norske vinner gang etter gang?

- Jeg synes det er mye på «repeat» hele tiden. Men det er ingen tvil om at de norske gjør ekstremt mye riktig, det er derfor de er gode. Det er ikke nødvendigvis det at utlendingene er dårlige, sier Markset.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UENIGE: Johan Kaggestad (t.v) og Frode Estil.


- Folk gleder seg
Johan Kaggestad har fulgt vinteridrett i en mannsalder. Han frykter ikke at den norske dominansen kan være ødeleggende for interessen.

- Nei, jeg tror folk heller gleder seg over at jentene vinner, og de er like glade hver gang de gjør det, sier Kaggestad til Nettavisen.

- Tror du ikke TV-seerne savner spenning på kvinnesiden?

- Nei, det er bare å se på hvordan det var i skøyter i gamledager. Det var begeistring da de fire «S'ene» vant hele tiden. Folk synes det var jævlig gøy hver gang det ble fire S-er først. Jeg tror folk gleder seg med de glade jentene, og de gleder seg over det de gjør, sier Kaggestad.

VM i Falun arrangeres fra 18. februar til 01. mars.

Kvinnenes seks renn i Falun:
Sprint (klassisk)
Lagsprint (fri teknikk)
10 km enkeltstart (fri teknikk)
15 km fellesstart med skibytte
30 km fellesstart (klassisk)
Stafett

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere