*Nettavisen* Sport.

Weng måtte trøstes etter finalebom

NUMMER FIRE: Heidi Weng var skuffet etter NM-sprinten. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Går trolig glipp av VM-sprinten i Falun.

30.01.15 14:53

Skiløperen Heidi Weng ble bare nummer fire på sprinten under NM i Røros fredag og dermed kan hun gå glipp av en plass på sprinten i VM.

Weng var én av flere som kjempet om en plass på VM-sprinten. Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla og Marit Bjørgen er regnet som sikre kort på distansen. Fredag gikk Kari Vikhagen Gjeitnes inn til en andreplass på sprinten i NM og la dermed også inn en god VM-søknad.

Totalt fem jenter er aktuelle for sprinten i Falun, men med kun to plasser ledig, ligger ikke Weng spesielt bra an etter NM-innsatsen.

Celine Brun-Lie, som sto over fredag, er også sett på som et sterkt kort og hun vil trolig blir tatt ut foran Weng. NM-sprinten var siste sjanse til å imponere landslagsledelsen, før laget til Falun-sprinten blir tatt ut.

I målområdet etter løpet var Weng tydelig preget og måtte trøstes.

Romeriks-jenta var svært uheldig i finalen og holdt på å gå i bakken. Halvveis oppe i bakken satte hun stavene mellom skiene og mistet en del fart.

Det virket også som Weng hadde svært glatte ski i finalen.

Weng kan imidlertid trøste seg med at hun uansett er et sikkert kort på flere andre distanser under VM, som 10 kilometer og stafetten.

23-åringen ble nummer tre på 10 kilometer fristil under NM torsdag. Da ble hun kun slått av Therese Johaug og Marit Bjørgen.

Weng kan også glede seg over at kjæresten Emil Iversen gikk inn til en sterk tredjeplass på herrenes sprint i NM og han fikk dermed med seg en bronse.

Slik endte kvinnenes finale:
1.) Ingvild Flugstad Østberg
2.) Kari V. Gjeitnes
3.) Maiken C. Falla
4.) Heidi Weng
5.) Kathrine Harsem
6.) Mari Eide

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.