Weng: «Nei, fader heller, dette skal ikke skje»

NERVØS FØR START: Heidi Weng fryktet nytt skikaos under stafetten.

NERVØS FØR START: Heidi Weng fryktet nytt skikaos under stafetten. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Heidi Weng (23) trøstet seg med McDonald's etter tirsdagens fiasko. Torsdag fryktet hun reprise før stafetten.

26.02.15 18:15

FALUN (Nettavisen): Det minnet litt om filmen Titanic, den norske kvinnestafetten i Falun torsdag.

Alle visste hvordan det ville gå til slutt, men spennende ble det likevel.

De norske jentene knuste all motstand og viste på nytt at de er verdens beste skijenter.

LES OGSÅ:- Jeg tror Bjørgen er lettet

Gullet var en stor lettelse for alle fire etter et mislykket løp på tirsdag. Da ble de norske jentene smurt bort og var sjanseløse på 10-kilometeren.

- Jeg var litt nedfor etter det som skjedde der. Da var jeg langt nede, det må jeg innrømme. Og dette er en god revansje fra det og femteplassen i Sotsji i fjor, sier Heidi Weng. Hun gikk førsteetappe for Norge.

Likevel fryktet Weng en reprise av tirsdagen da hun sto på startstreken i stafetten.

- Rett før start begynte det å snø, og jeg tenkte: «Nei, fader heller, dette skal ikke skje». Men det snødde ikke før jeg kom i mål, og det er så deilig å ha like gode ski som alle andre, sier Weng.

Dro på «mækkern»
Etter tirsdagens renn forteller den unge jenta at hun slukket sorgene på en litt spesiell måte for en toppidrettsutøver.

FIKK STØTTE: Heidi Wengs søster Merete (t.v.) og mor May Bente var på plass i Falun for å heie frem det norske laget. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Jeg var langt nede og ville ikke ha kontakt med noen. Jeg måtte dra på «mækkern» (McDonald's) og ha et helt annet fokus, for jeg var skikkelig lei meg. Det er derfor det smakte så utrolig godt med gull, sier Weng til et kobbel av pressefolk.

- Smakte McDonald`s-menyen godt også? ville en journalist vite.

- Ja, seff, vi må jo gjøre som svenskene av og til gjør, svarer Weng.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen smilte fra øre til øre da hun pratet med Nettavisen etter gullstafetten.

- Det var like gøy som det så ut som, var det ikke det, da? Vi så vel glade ut, sier en sprudlende glad Jacobsen til Nettavisen.

- Veldig nervøs
Hun gikk tredjeetappen for Norge, en etappe som på mange måter avgjorde stafetten. Sverige falt, og Jacobsen sendte derfor ut Marit Bjørgen med god margin før sisteetappen.

- Jeg var veldig nervøs, mer nervøs enn jeg kan huske å ha vært på mange, mange år. Jeg ville ikke gi bort luka ned til Sverige gratis, sier hun til Nettavisen.

Til de som er bekymret for formen til Marit Bjørgen, kan vi betrygge med følgende: Ingen gikk sisteetappe raskere enn jenta fra Rognes, og det til tross for at Bjørgen tok seg god tid mot slutten av løpet, skaffet et norsk flagg og vaiet det i vinden mens hun sklidde inn mot gull.

- Det var veldig greit for Marit å få en bekreftelse. Det var umulig i det forrige rennet på tirsdag. Det gjør henne nok lettet, sier trener Egil Kristiansen til Nettavisen etter rennet.

LES OGSÅ: Superjentene slo tilbake med gull

OVERLEGENT: Marit Bjørgen går inn til seier for det norske laget i kvinnenes tafett i ski-VM i Falun torsdag. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Før rennet var det debatt i Sverige om landslagsledelsen valg om å sette Charlotte Kalla ned på andreetappe. Stina Nilsson gjorde en god jobb på sisteetappe, men Norge og Marit Bjørgen var for langt foran.

Langrennsekspert i den svenske storavisen Expressen, Tomas Pettersson, mener Norge hadde vunnet uansett hva slags rekkefølge på laget Sverige hadde stilt med.

- Det hadde knapt spilt noen rolle hvordan Sverige hadde stilt opp laget. Norge var best. Norge utklasset til slutt de andre. Gratulerer, Norge, skriver Pettersson i sin Expressen-spalte.

LES OGSÅ: Norsk skilegende reagerer: - Syting!

Den norske landslagstreneren Egil Kristiansen hadde god grunn til å være stolt av jentene sine etter stafetten.

- Det ble veldig greit, dette her. Alle hadde en god dag, og da kan det gå slik, sier en fornøyd Kristiansen.

GULLJENTENE: F.v.: Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng, Therese Johaug og Marit Bjørgen etter seieren i kvinnestafetten torsdag. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

LES OGSÅ:Løfshus sendte Nettavisen skrekkbilde

Løypekritikken har vært stor i Falun. Torsdag valgte arrangøren å salte hele løypen.

Dette gjorde at løypene var mye fastere og hardere enn tidligere i mesterskapet. Endelig kunne arrangøren se tilbake på et løp hvor det var relativt gode og jevne skiforhold.

- All honnør til arrangøren for gode forhold i dag. Blir det slike forhold videre, bør de absolutt salte igjen, sier Kristiansen.

Laget som tok gull torsdag besto av Heidi Weng (førsteetappe), Therese Johaug (andreetappe), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (tredjeetappe) og Marit Bjørgen (ankeretappe).

Sverige tok andreplassen, mens Finland ble nummer tre.

Neste mulighet for norsk langrennsgull kommer allerede fredag ettermiddag. Da går herrestafetten av stabelen.

SE VM? Her finner du hele VM-programmet

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.