RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjøt seg bort fra seieren

NEST BEST: Tiril Eckhoff ble nummer to i sesongåpningen på Sjusjøen. (Arkivbilde.)
NEST BEST: Tiril Eckhoff ble nummer to i sesongåpningen på Sjusjøen. (Arkivbilde.) Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men Tiril Eckhoff er godt fornøyd med sesongåpningen i skiskyting.

Tiril Eckhoff kom strålende i gang, men måtte ta til takke med annenplassen på lørdagens sprint under skiskytternes sesongstart på Sjusjøen.

24-åringen ledet rennet etter første skyting, men to bom på ståendeskytingen spolerte seiersmulighetene. Italienske Dorothea Wierer var i en klasse for seg, skjøt feilfritt og vant med 37,7 sekunders margin.

– Veldig fornøyd

Selv om Eckhoff kom litt ut av det på siste skyting, viste hun hvorfor hun er den antatt beste skiskytteren av de norske på kvinnesiden. Bærumsjenta er utpekt som den som skal ta opp arven etter Tora Berger.

– Jeg er veldig fornøyd. Et greit utgangspunkt og det gikk fort i sporet, selv om det var litt vondt på sisterunden. Dette lover bra for det som kommer senere i år, sa Eckhoff til NTB etter rennet.

– Hva skjedde på den første bommen?

– Tydelig at jeg bommet veldig. Jeg var ikke helt til stedet i hodet, men jeg føler jeg klarte meg ganske bra. Sånn er det. Noen ganger har du marginene med deg, andre ganger ikke. Det er ikke nå jeg skal være i form, sa hun.

Nynorsk

I tillegg til seieren fikk Wierer også mye oppmerksomhet for å prøve seg på en del nynorskgloser. Hun var godt fornøyd med lørdagens løp.

– Jeg følte meg veldig bra på første runde. Det ble litt tøffere etter hvert, men det er normalt. Jeg er spesielt overrasket over skytingen min. Denne seieren er god motivasjon for sesongen, sa italieneren.

Marte Olsbu ble nest best av de norske i sesongpremieren. Med to bom ble hun nummer fire, 1.28,3 minutter bak vinnertiden. Deretter fulgte Elise Ringen på femteplass, mens Kaia Wøien Nicolaisen ble nummer seks.

Verdenscupen starter i svenske Östersund i den første helgen i desember. Eckhoff, Synnøve Solemdal og Fanny Welle-Strand Horn er allerede forhåndsuttatt, men ytterligere tre utøvere skal over helgen tas ut til kvinnelaget. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere