Skofterud legger opp

GIR SEG: Etter mange år som toppløper har Vibeke Skofterud besluttet å legge opp som langrennsløper.

GIR SEG: Etter mange år som toppløper har Vibeke Skofterud besluttet å legge opp som langrennsløper. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Vibeke Skofterud har bestemt seg for å legge skiene på hylla.

Etter noen trøblete sesonger, hvor hun til slutt valgte å gi seg på landslaget, har Vibeke Skofterud nå besluttet å gi seg som langrennsløper på toppnivå.

- Det har vært både enkelt og vanskelig å gi slipp på det som har vært livet mitt i 20 år. Det har sakte, men sikkert gått opp for meg at det ikke har vært mulig å fortsette karrieren i skisporet på et nivå jeg ønsker. Derfor er det slutt nå, sier Vibeke Skofterud i en pressemelding.

Siden hun ga seg på landslaget i 2014, har hun forsøkt seg på langdistanseløp. Det gikk ikke helt som hun hadde planlagt, da hun i fjor sommer måtte ta en pause på grunn av overtrening, og resultatet var en vinter uten skirenn.

– Kroppen har sagt klart i fra over lengre tid, og nå var det på tide å si skikkelig stopp. Jeg har fått levd ut drømmen, konkurrert med verdens beste, skapt venner venner for livet og fått være med på verdens mest suksessrike landslag. Det har kostet, men det har vært et sant privilegium, forklarer Skofterud.

I løpet av sin innholdsrike karriere har langrennsjenta vært med på mange seiere.

Hun kan skryte av ett OL-gull fra stafetten i Vancouver-OL i 2010, og to VM-gull, begge på stafett.

Skofterud vant også Vasalopet for kvinner tilbake i 2012.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.