Den norske langrennsstjernen har hele sesongen hatt som mål om å gå 30-kilometer skiathlon i OL, men tirsdag kom bekreftelsen på at han ikke er tatt ut til distansen.

Norges Skiforbund bekrefter at Hans Christer Holund, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger og Martin Johansrud Sundby er utøverne som skal representere Norge på herrenes 30-kilometer i Pyeongchang 11. febrauar.

Dyrhaug legger ikke skjul på at han er skuffet over avgjørelsen om å vrake ham til distansen han heller ikke fikk gå i VM i Lahti forrige sesong.

- Man vil aller helst gå. Tremila var et av de store målene mine sammen med femmila og stafetten. Man blir selvfølgelig skuffet når man ikke blir tatt ut, sier Dyrhaug til Nettavisen.

Landslagstrener Tor-Arne Hetland forstår at noen blir skuffet over uttaket.

- Alle som er i troppen har lyst til å gå skirenn, men de forstår de som skal gå nå. Det er de som er aller best kvalifisert. Det var egentlig et ganske enkelt uttak. Nå er dette et intensjonslag, så er vi klare til å gjøre endringer hvis det blir nødvendig, sier Hetland til Nettavisen.

- Kunne kjempet om medalje

Dyrhaug mener selv at han ville hatt gode muligheter på en topplassering på distansen.

- Jeg respekterer uttaket, men jeg føler at jeg kunne kjempet om medalje. Sånn sett er det kjedelig, forteller 30-åringen.

- Er du enig i uttaket?

- Det er vanskelig. Det er mange som går fort i Norge. Jeg har vært skadet og fikk ikke gått noen gode renn før jul. Sånn sett har jeg ikke mange resultater å banke i bordet med, bortsett fra at jeg tok sølv i NM, sier Dyrhaug.

Han er tydelig på at det er en distanse han kunne hevdet seg i.

- Jeg har gått veldig mange gode skiathlon de siste årene. Det er en øvelse jeg stort sett kjemper om topplasseringer. Jeg har fire NM-medaljer på rad med stort sett toppet felt. Jeg har også pallplassering i verdenscupen i skiathlon (desember 2015). Det er en distanse som passer meg bra. Da blir man selvsagt skuffet når man ikke er på laget. Sånn er det, forklarer Dyrhaug.

Satser på stafetten og femmila

En ryggskade ødela starten av sesongen for trønderen, men etter jul har han vist at formen er på vei i riktig retning.

- Det føler jeg fortsatt. Jeg føler at formen er bra nå, forteller 30-åringen.

Dyrhaug opplevde imidlertid en nedtur under verdenscuphelgen i Planica tidligere denne måneden da han måtte bryte 15-kilometeren.

- Jeg burde ikke ha startet i Planica. Jeg følte meg i god form, men jeg våknet den morgenen da vi skulle gå og hadde blitt tett over natten. Det ble noen dager med hvile etter Planica, men nå er jeg i full trening. Jeg har hatt noen hardøkter på mølla som har sett bra ut. Det lover godt med tanke på det som kommer, forteller Dyrhaug.

30-åringen reiser til Sør-Korea førstkommende mandag og håper nå å få stille til start på stafetten og femmila.

- Jeg har vært en bra mann på stafett tidligere og femmil passer meg veldig bra. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å kjempe om medalje der, håper jeg, sier Dyrhaug.

Krogh skuffet

I likhet med Dyrhaug, er også Finn Hågen Krogh skuffet over å ikke få gå 30-kilometeren i OL.

Også finnmarkingen mener han kunne tatt medalje på distansen.

- Det er veldig kjedelig. Dette var hovedmålet mitt i år, og da blir man skuffet, sier Krogh til NRK.

- Jeg mener at jeg hadde vært en medaljekandidat om jeg hadde stilt på startstreken, forteller landslagsløperen.

Emil Iversen var også sett på som en kandidat til å gå distansen, men trønderen er foreløpig kun tatt ut til å gå sprint i OL.

Iversen har ikke svart på Nettavisens henvendelser tirsdag.