RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Rune Velta slet og ble bare nummer 30 i det første normalbakkerennet etter VM.
Rune Velta slet og ble bare nummer 30 i det første normalbakkerennet etter VM. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Skuffet Velta: - Hva skal man si?

Nedtur for VM-kongen.

Anders Bardal tok annenplassen i tirsdagens hopprenn i Kuopio. Verdensmester Rune Velta slet og ble bare nummer 30 i det første normalbakkerennet etter VM.

Bardal ble slått med 3,4 poeng av den tyske stjernen Severin Freund. Trønderen leverte et hopp på 102,5 meter. Stefan Kraft fra Østerrike ble nummer tre.

På grunn av de krevende forholdene besluttet juryen å gjennomføre bare én omgang. At det tok ekstra tid å få 64 utøvere utfor hoppkanten, hadde nok også en del å si da finaleomgangen ble avlyst.

Anders Jacobsen var nest best av de norske på sjetteplass. Han landet på 98,5 meter. Deretter fulgte den unge duoen Phillip Sjøen og Johann Forfang på 22.- og 24.-plass. De hoppet henholdsvis 95 og 92,5 meter.

Den største skuffelsen sett med norske øyne var hoppet til Rune Velta. Den nybakte verdensmesteren i normalbakke fikk problemer i svevet og maktet bare å strekke seg ned til 87,5 meter. Det holdt til en svak 30.-plass.

– Dette var ikke helt det jeg hadde håpet på. Hva skal man si? Det ble for kort, men det var litt som å trekke lodd. Det var vanskelig i disse forholdene, sa Velta til NRK.

Velta måtte ned én avsats da han satte seg på bommen.

Anders Fannemel sto over rennet. Hornindal-hopperen ønsket ikke å belaste kneet unødvendig før de kommende verdenscupkonkurransene i Granåsen og Holmenkollen.

Tirsdagens renn skulle egentlig gå i HS127-bakken, men ustabile forhold tvang arrangørene til å flytte det til den lille bakken. Kuopio-vinden førte til at både treningsomgangen og kvalifiseringen ble avlyst. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere