RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skøytetinget kan ende i valgdrama

Rune Gerhardsen blir utfordret som president.
Rune Gerhardsen blir utfordret som president. Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)
- Jeg er overrasket, sier Rune Gerhardsen som blir utfordret som president.

Skøyte-Norge samles til ting på Golsfjellet til helgen. Mange forslag er innkommet, men det er først i forbindelse med valget det kan ventes dramatikk.

Rune Gerhardsen blir utfordret som president. Det var VG som først meldte dette, og det er ingen hvem som helst som tar opp kampen mot den sittende presidenten. Tidligere idrettspresident Arne Myhrvold tar opp kampen mot Gerhardsen. Han har en ressursgruppe i ryggen bestående av, blant andre, tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl, Ivar Egeberg, tidligere generalsekretær i idretts- og fotballforbundet, samt den gamle skøytehelten Geir Karlstad og lederen Laila Andresen

Valgkomiteen i forbundet innstiller enstemmig på gjenvalg av Gerhardsen, men mye tyder på at det vil kunne komme et benkeforslag på Myhrvold. Dermed kan valget bli dramatisk.

- Jeg er overrasket. Det er litt spesielt at folk med denne bakgrunnen vil gå inn på denne måten. Men blir jeg utfordret, så blir jeg utfordret. Herregud. Jeg har levd med valg i hele mitt liv, sier skøytepresident Rune Gerhardsen til VG.

Myhrvold kommenterer manglende støtte fra valgkomiteen slik overfor VG:

- Det er ikke skuffende for meg personlig. Men for norsk skøytesport er dette skuffende, sier den tidligere idrettspresidenten. Han gikk av som topptillitsvalgt i Norges Idrettsforbundet i 1999. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere