De siste måneders massive medietrykk mot Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug, har fått langrennskollega Astrid Uhrenholdt Jacobsen til å slå alarm.

Les også: Lersveen: - Det er et stort sprang til respektløst

I et intervju med Dagbladet ber Uhrenholdt Jacobsen om at folk tenker seg om før man slenger dritt.

- I dagens samfunn blir det veldig mye negativitet rettet mot enkeltpersoner. Det gjelder ikke bare oss, men det kan være Per-Mathias Høgmo eller en politiker. Det er lett å bare slenge seg på og kaste ut lite gjennomtenkte meninger og dritt i sosiale medier. Vi må ikke glemme at dette også er mennesker, sier Jacobsen til Dagbladet.

Les også: Johaug slår tilbake mot NRK-ekspert

Spesielt Johaugs positive dopingprøve har generert et enormt trykk, både i tradisjonelle medier så vel som sosiale medier. Jacobsen ber folk tenke seg om, og minner på at det kan være med på å ødelegge et menneske.

Artikkelen fortsetter under bildet.

- Når man blir med på drittslengingen, er man med på å ødelegge et menneske. Det er ikke sånn at man tåler mer bare fordi man er en offentlig person, sier Jacobsen til Dagbladet.

Les også: Kalla etter diagnosen: - Jeg har fått masse kjærlighet

Videre forteller hun til Dagbladet at løperne merker at det har vært en belastning for Johaug og Sundby.

Påtalenemnda i Antidoping Norge har lagt frem påstand om at Johaug skal utestenges i 14 måneder for den positive dopingprøven. Martin Johnsrud Sundby har sonet ferdig sin utestengelse for brudd på Wadas reglement.

Også Thomas Alsgaard er kritisk til medienes rolle, og peker på at spesielt bruken av kommentarfelt kan være problematisk.

- Det er etikk og moral som samfunnet bør tenke mer gjennom. Der er mediene noen av verstingene. Hvorfor tillater dere kommentarfelt? Hvorfor tillater vi at folk mobber hverandre? Selvfølgelig er det en uting. Her må vi ta nye diskusjoner, sier Alsgaard til Dagbladet.