På spørsmål fra Nettavisen om dette kan bli tilfellet hvis straffen på 14 måneder står seg, rister Therese Johaugs manager Jørn Ernst på hodet.
- Hun har ikke vurdert å legge opp. Vi avventer hva endelig beslutning blir i domsutvalget, sier Ernst til Nettavisen.
Hvis utestengelsen står seg, betyr det at VM i Lahti i 2017 går uten Johaug, men at hun rekker OL i Pyeongchang 2018 med en margin på to månder.
I utestengelsesperioden har hun ikke lov til å delta på noe som helst av organisert idrett. Det betyr at hun i stor grad må trene mot OL på egenhånd.
NRK-ekspert og tidligere landslagstrener Carl Henning Gran uttaler onsdag til kanalen at han tror tanken på å legge opp kommer til å slå henne ganske mange ganger fremover.
- Det vil være veldig vanskelig for henne å komme tilbake. Hennes indre motivasjon og «drive» blir viktig, men spørsmålet er om hun ser verdien av å holde på med en idrett der man skal straffes så hardt, sier Gran til NRK.
- Det har hun ikke vurdert, gjentar Johaug-manager Jørn Ernst.
(Artikkelen fortsetter under avstemningen)
Estil: - Høres greit ut
Frode Estil, tidligere OL- og VM-vinner i langrenn for Norge, synes 14 måneder høres ut som en fornuftig straff.
Med mindre den omdiskuterte Osaka-regelen blir gjeninnførtog eventuelt gjeldene for Johaug-saken vil langrennsstjernen altså rekke lekene i Pyeongchang i 2018.
Estil tror Johaug vil satse videre om hun får denne straffen.
- Det er flott for Therese om hun vil rekke OL. Det tror jeg både hun og det norske folk vil være glad for, sier Estil.
- Hvordan vil det være å trene alene så lenge i en oppkjøring til et OL?
- Det vil så klart bli veldig spesielt. Det krever litt ekstra å gjøre mye av jobben alene. Men jeg vil tro hun er motivert for å gjøre den jobben, og hun er fortsatt ung. Hun vil sikkert også ha noen rundt seg som kan hjelpe, sier Estil.
Les også: - Derfor må Johaug dømmes uten nåde
Johaug-saken
Dette er det påståtte hendelsesforløpet rundt Therese Johaugs positive dopingprøve:
1. september 2016: Landslagslege Fredrik S. Bendiksen ankom Livigno like før midnatt der Therese Johaug og resten av kvinnelandslaget var på høydesamling.
2. september: Bendiksen møtte Johaug til frokost. Sammen fant de ut at leppene til Johaug måtte behandles på grunn av solforbrenning.
3. september: Bendiksen dro på et lokalt apotek der han kjøpte kremen Trofodermin og en annen krem grunnet at stoffet landslaget normalt sett brukte ikke var i den medbrakte legekofferten.
4. september: Bendiksen ga kremen Trofodermin til Therese Johaug på kvelden i Livigno og forsikret at den ikke var på WADAs forbudsliste.
4.- 15. september: Kremen ble brukt av Therese Johaug som anvist av landslagslege Bendiksen.
16. september: Johaug ble dopingtestet hjemme i Oslo. Der oppga hun at hun hadde brukt kremen.
4. oktober: Johaug ble informert av Antidoping Norge om funnet i urinprøven.
13. oktober: Johaug og skiforbundet offentliggjorde saken og avholdt pressekonferanse i Oslo.
19. oktober: Påtalenemnda i Antidoping Norge har suspendert Johaug i to måneder som følge av den positive dopingprøven. Det åpnes dessuten egen sak mot Bendiksen.
29. oktober: Påtalenemnda i Antidoping Norge bekrefter at det er lagt ned påstand om utestengelse i 14 måneder for den norske skistjernen.
LES OGSÅ:

Påtalenemnda er ikke i tvil: - Pakken var merket med «DOPING»

Johaug går fortsatt for full frifinnelse

Overrasket over forslaget til Johaug-straff
