Slik er Kroghs plan for flere pallplasseringer

HAR EN PLAN: Finn Hågen Krogh har endret noe på planene for sesongen.

HAR EN PLAN: Finn Hågen Krogh har endret noe på planene for sesongen. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Finn Hågen Krogh har endret fokus.

Finnmarkingen Finn Hågen Krogh (25) er en litt annerledes sprinter. Han liker å ha bredde i det han driver med. Derfor satser han også mye på distanserenn.

- Fokuset mitt er nødvendigvis ikke først og fremst på sprint, selv om resultatene kanskje har vært litt bedre der enn så lange. Men jeg har veldig lyst til å bli like bra i distanserenn eller allround. Jo flere skirenn man kan gå i løpet av en vinter, jo morsommere er det, innrømmer Krogh overfor NTB.

Han har satt seg flere mål denne vinteren og håper å markere seg enda mer enn tidligere.

- Tour de Ski peker seg nok ut mest som et hovedmål for meg til vinteren, men hver helg blir viktig. Det gjelder verdenscupen sammenlagt, der jeg forhåpentlig skal avslutte veldig høyt, og da er jeg avhengig av å plukke jevnt med poeng hele tiden. Det blir nok en litt annerledes sesong, der jeg må kjøre på og gjøre det bra hele tiden, forteller han.

Etter et par influensarunder tidlig i sommer kom han litt på etterskudd i juni og juli. Men da høsten kom og sykdommen definitivt var ute av kroppen, synes han det begynte å fungere bedre og bedre.

- Nå føler jeg at jeg er der jeg skal være før sesongstart, sier han selvsikkert.

Må kutte en helg eller to
Finn Hågen Krogh ville gjerne ha gått skirenn i verdenscupen hver eneste helg, men vet at det ikke er særlig lurt. Derfor har han laget et godt planlagt opplegg for den kommende sesongen.

- Det er nok smart å stå over noen renn, å kutte ut en helg eller to, eller bare å gå ett renn en helg, for eksempel. Det kan heve prestasjonene ytterligere noen hakk. Det er bedre å være på pallen innimellom enn alltid å være topp ti, forklarer han.

- Fungerer det bra på isbreen i høyden her i Val Senales?

- Tja, man føler seg vel aldri i skikkelig god form her oppe. For meg svinger det ganske mye her i høyden. En dag kan jeg føle meg veldig bra, men dagen etter så må jeg nesten stå i ro etter å ha fått syre i musklene med en gang. Det er ikke dramatisk, for det pleier å være slik, forteller Krogh.

Beitostølen blir trening
Han har lagt vekt på flere ting i treningsarbeidet fram mot sesongstarten midt i november på Beitostølen, og deretter mot verdenscupåpningen i Finland.

- Jeg må alltid jobbe med utholdenheten, for den er viktig både for sprint og distanserenn. Det er et kontinuerlig arbeid. Jeg har også hatt litt fokus på styrke. Der har jeg gjort en god jobb, og synes jeg ser at jeg får igjen det på det tekniske, sier han.

- Er det viktig å være med å markere seg fra start for deg?

- Hvert renn i vinter blir viktig for min del, så jeg håper jeg er på gang allerede i det første verdenscuprennet i Finland om en drøy måned, forteller Finn Hågen Krogh til NTB. Han sier at den norske sesongåpningen på Beitostølen blir ren renntrening for hans del. Resultatene der teller lite. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag