RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik forklarer Johaug at hun aldri er syk

KUA MI, JEG TAKKER DEG: Therese Johaug takker gode gener og melka fra kuene på Dalsbygda for suksessen.
KUA MI, JEG TAKKER DEG: Therese Johaug takker gode gener og melka fra kuene på Dalsbygda for suksessen.
Sist oppdatert:
Therese Johaug har ikke stått over et eneste samlingsdøgn siden 2008.

Vi har faktisk pratet om det, og det stemmer nok at hun ikke har stått over en eneste samling siden hun ble senior i 2008, sier landslagstrener for damene, Egil Kristiansen.

- Hvor mange samlingsdøgn er det snakk om?

- Det er rundt 80–90 rene samlingsdøgn i året, i tillegg til konkurranser og andre aktiviteter, så det er klart at det er ganske unikt at hun alltid er frisk, sier Kristiansen til Østlendingen.

- Hva gjør hun for å holde seg frisk?

- Ikke noe spesielt. Hun gjør helt vanlige og normale ting. Men hun er selvfølgelig flink til å skifte rett etter trening og konkurranse. Utover det er det ikke noe hysteri med Antibac eller andre ting. Jeg tror også at det er viktig at hun ikke går rundt og tenker på det. Om man frykter sykdom, blir man i alle fall syk, mener landslagstreneren.

Nettavisen følger fredagens sprint direkte

Og det er Johaug selv helt enig i.

– Jeg bruker ikke noe energi på å tenke på det i det hele tatt, og oppfører meg helt som vanlig. At jeg aldri er sjuk må være takket være gode gener og kumjølk fra Dalsbygda, gliser skistjernen.

- Viktig suksessfaktor

De siste årene har vært en sammenhengende suksesshistorie for 26-åringen, og landslagstreneren mener Johaugs enestående evne til å holde seg frisk er en viktig årsak til at hun har hatt kontinuerlig framgang i skisporet.

- Det er jeg helt sikker på. Det er aldri positivt å være syk, da går man glipp av mye trening, så det å holde seg frisk er definitivt et pluss!


- Prioritert utøver

Langrennssjef Åge Skinstad er i likhet med Kristiansen godt fornøyd med Johaugs fraværsstatistikk, og sier til Østlendingen at den regjerende verdenscupvinneren er flink til å gjøre de riktige tingene.

- Hun er av de beste også på de tingene som har med restitusjon å gjøre. Vi er heldigvis lite sykdomsplaget på generell basis, men det er viktig at utøverne spiser, drikker og skifter så fort de er i mål, og at de tar hensyn til smitte – uten at det skal være hysterisk.

- Bor Therese alltid på enerom?

- Nei, ikke alltid, men ofte. Vi er ikke redd for å prioritere utøverne våre, og Therese er en av dem som ofte får bo alene. Hun er av dem som ofte er på pallen, og må tåle mer press og kontakt med media og andre, og der finnes det også en smitterisiko, sier Skinstad.

- Hvilke andre smittehensyn tar dere?

- Det er greit å holde seg én meter unna de man snakker med utendørs, og to meter inne. Det følges ikke slavisk, men det er en grei «regel» å ha i bakhodet, sier langrennssjefen.

Og om Johaug holder seg skade- og sykdomsfri også denne sesongen, tror de fleste på et kanonår for skiprinsessen.

- Hun kommer garantert til å vinne flere skirenn, og forhåpentligvis også under VM, sier Egil Kristiansen.

- Og hvem holder du som favoritt til Tour de Ski:

- Begge jentene (Marit Bjørgen og Johaug) er i favorittsjiktet, men da skal jeg være lokalpatriotisk og si Therese!, gliser landslagstreneren. 

Les flere saker fra Østlendingen


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere