*Nettavisen* Sport.

Slik glemmer hockeygutta tapene

Lerdueskyting og minigolf var blant øvelsene på programmet da Norges ishockeyherrer torsdag fikk en fridag i Minsk. Stemningen i troppen er god tross to strake VM-tap. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Lerdueskyting og minigolf var blant øvelsene på programmet da Norges ishockeyherrer torsdag fikk en fridag i Minsk. Stemningen i troppen er god tross to strake VM-tap.

Keeper Lars Haugen foreslo et besøk på en sportsklubb han og lagkameratene i Dinamo Minsk gjestet for et par år siden. Der fikk landslagsspillerne tenkt på noe annet en hockey og ladet batteriene før de siste tre VM-kampene.

– Ja, det var faktisk min idé. Litt teambuilding og å gjøre noe utenfor hotellet er greit. Det ble litt lerdueskyting, minigolf, pil og bue og sånt. Godt å få koblet litt av fra hockeyen, sa Haugen til NTB.

Onsdagens 2-5-tap for Slovakia var ikke lett å svelge. En seier der ville hjulpet Norge et godt steg på vei mot kvartfinale.

– Dette fungerer veldig bra som avkobling. Det blir veldig intenst, særlig under et slik mesterskap som betyr mye for oss. Etter en kamp som onsdag, der vi ikke presterte opp mot vårt beste, er det greit å få tankene over på andre ting, mente KHL-proffen.

Olimb regjerte

Han følte ikke at han mestret de noe ukjente øvelsene spesielt bra. På skytebanen ble det bom etter bom.

– Lerdueskytingen gikk iallfall veldig dårlig. Men det er noen som har imponert. «Kenna» Olimb var veldig god der, sa Lars Haugen.

Utnevnelsen som skytterkonge lever Ken André Olimb godt med. Han koste seg på fridagen selv om regnværet kortet ned økten en smule.

– Ja, det er morsomt å gjøre litt forskjellig på fridagene. Koble av og komme ut av hotellet. Man blir lei av å være der hele tiden, så det er deilig med et miljøskifte, sa Olimb til NTB.

Tror på seier

En ny fridag venter fredag før Frankrike er motstander i en viktig og muligens avgjørende kamp lørdag 17. mai.

– Vi hadde håpet på noe bedre (mot Slovakia). Nå får vi bare lade om til neste kamp og glemme den. Jeg tror fridagene vil gjøre at vi har mye mer energi mot Frankrike, mener Olimb.

Stemningen i troppen er det lite å si på.

– Nå handler det om å få tilbake energien i kroppen. Spillet vårt sitter veldig bra, og det er bra selvtillit i gruppa. Om vi får inn den desperasjonen i spillet, skal det meste være greit. Da tror jeg vi har en bra sjanse på lørdag, vurderer Haugen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.