RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik løste de den største Northug-floken

ENIG: Petter Northug er klar for VM-sesongen.
ENIG: Petter Northug er klar for VM-sesongen. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Partene møttes på halvveien.

Søndag morgen ble det klart at Petter Northug og Norges Skiforbund endelig hadde blitt enig om den mye omtalte representasjonsavtalen partene imellom.

Den siste tiden har stridens kjerne i forhandlingene vært når den nylig inngåtte avtalen skal avsluttes. Northug og hans team ønsket at avtalen skulle avsluttes 1. mars, mens skiforbundet ønsket drøye til 15. april.

7. april
På en pressekonferanse søndag bekrefter skiforbundet at partene nå har blitt enig om å møtes på midten og avtalen avsluttes 7. april.

- Skiforbundet har ønsket en fullverdig avtale på hele perioden fra 1. november til 30. april, mens Northug-leieren ville ha en kortere avtale. Kompromisset er nå at vi har regulert med cirka tre uker i hver ende, sier Opsal til frammøtt presse ifølge Dagbladet.

- Vi er svært glad for at vi har fått en løsning, og at han går inn i landslaget for kommende sesong, sier Opsal videre til pressefolkene.

Avtalen gjelder fra den 24. november og innebærer at Petter Northug ikke kan markedsføre sin private sponsor Coop, men partene er enige om at innarbeidede matprodukter fortsatt kan selges i butikkene i avtaleperioden.

Opsal sier ifølge NTB at forbundet har vært opptatt av å behandle alle utøverne likt.

- Vi har vært opptatt av å behandle alle våre utøvere likt. Det skal være like rettigheter og plikter, også for Petter. Det har vært en lang prosess mellom oss og Team Northug, men dialogen har hele veien vært ført i positiv og konstruktiv ånd, sier han ifølge NTB.

Hadde partene ikke kommet til enighet innen tidsfristen, ville VM og alle andre renn der landslaget er involvert, gått fløyten for Northug.

FORNØYD: Skiforbundets generalsekretær Stein Opsal og landslagets sportssjef Åge Skinstad.


- Strammet seg
Tidligere i høst så det ut til å gå mot en Northug-avtale uten store komplikasjoner, men på oppløpet oppsto det et par punkter som tilsynelatende førte til en fastlåst situasjon mellom partene.

- Det strammet seg litt til de siste dagene, men det er naturlig i kompliserte og lange forhandlinger. Det er spesielt to ting som det har vært fokus på: klesavtale og avtalelengde. NSF ønsket en fullverdig avtale fra 1. november til 30. april. Northug ville ha en kortest mulige avtale, sier Opsal til NTB.

Nå gleder Northug seg spesielt til VM i Falun.

- Jeg har valgt å signere avtalen med Skiforbundet. De har kommet meg i møte på enkelte punkter, og jeg har måttet godta forhold jeg ikke er fornøyd med. Jeg er likevel lettet over at dette nå er avklart. Nå kan jeg fokusere fullt og helt på oppkjøringen til verdenscupen og VM. Dette blir bra – svenskene kan glede seg, skrev Northugs manager Are Sørum Langås søndag.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere