Gå til sidens hovedinnhold

Slik presterte de etter skandalekvelden

Den norske trioen skjøt 11 bom to dager senere.

HTML EMBED

Torsdag sprakk nyheten om at tre norske skiskyttere hadde drukket alkohol, badet i sjøen og bedrevet hærverk etter et verdenscuprenn i Pokljuka i mars.

I en epost Nettavisen har fått tak i gjør sportssjef Per Arne Botnan det helt klart at denne oppførselen under «kvelden i Pokljuka» er uakseptabel og at påfunnet vil få konsekvenser.

Senere torsdag ble det bekreftet fra skiskytterforbundets side at Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø får en disiplinærreaksjon etter de utenomsportslige hendelsene. Advarselen er også knyttet til at bonuser på inntil 100.000 kroner holdes tilbake, het det i en pressemelding fra forbundet.

Én ting er reaksjonene som nå kommer i ettertid. En helt annen side ved denne saken er at de nevnte utøverne gikk nytt renn bare to dager etter episoden. Prestasjonene i sprinten var riktig nok heller ikke så mye å skryte av og slik sett ville det uansett blitt en vanskelig jaktstart for de norske gutta, men noen stor dag på jobben ble det ikke for trioen, selv om de avanserte.

På sprinten som ble avholdt torsdag 6. mars ble Tarjei Bø nummer 29, Johannes Thingnes Bø nummer 30 og Emil Hegle Svendsen nummer 33.

Under jaktstarten, som ble avholdt to dager senere, endte Svendsen opp med å gå seg opp til en 20.-plass og skjøt to bom. Tarjei Bø endte på en 23.-plass og skjøt fire bom, mens broren Johannes Thingnes Bø gikk seg opp til en 27.-plass og skjøt fem bom. Alle var langt bak vinneren i mål.

Selv om de tre nordmennene gikk seg opp på resultatlisten, så endte de altså lengre bak vinneren enn det som var avstanden til tet fra start av i løpet.

Den norske trioen lå rundt 1 minutt og 45 sekunder bak teten ved start, mens avstanden opp til vinner Anton Shapulin var mellom 2 minutter og 23 sekunder og til 3 minutter og 25 sekunder for de aktuelle løperne.

På fellestarten som ble avholdt søndag 9. mars gikk det langt bedre.

Der ble Hegle Svendsen nummer fire, med kun én bom. Joahnnes Thingnes Bø ble nummer fem, med to bom.

Tarjei Bø stilte imidlertid ikke til start.

Se hele jaktstarten i Pokljuka i videovinduet øverst (med tillatelse fra NRK).

Reklame

NÅ: Rekordlav pris på Northug-brillene

Kommentarer til denne saken