RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik reagerer Bjørndalen på kritikken

SVARER PÅ KRITIKKEN: Ole Einar Bjørndalen har avklart sin rolle med IOC.
SVARER PÅ KRITIKKEN: Ole Einar Bjørndalen har avklart sin rolle med IOC. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Har avklart rollen sin med IOC.

Ole Einar Bjørndalen har fått kritikk for å ikke stille opp på en rekke møter med IOC etter at han ble valgt inn i organisasjonens utøverkomité under OL i Sotsji i 2014.

Nå forteller den norske skiskytterstjernen til Nettavisen at han har avklart sin rolle i organisasjonen med både IOC-president Thomas Bach og styremedlem Claudia Bokel. 

LES OGSÅ:Bjørndalen kritiseres for IOC-jobb

Fikk godkjennelse
Bjørndalen sier at de begge har forståelse for at han prioriterer trening i perioden frem til han legger opp.

- Da jeg ble valgt inn i IOCs utøverkomité for åtte år, var planen at jeg skulle legge opp etter OL i Sotsji. Da jeg etter oppturen i OL bestemte meg for å fortsette karrieren i to år til, ble situasjonen endret med tanke på vervet i IOC. Det lar seg dessverre ikke gjøre å kombinere å delta på alle møter og arrangementer i IOC, og samtidig satse i verdenstoppen i skiskyting, forteller Bjørndalen i en e-post til Nettavisen.

- Derfor henvendte jeg meg direkte til IOC-presidenten og lederen for utøverkomitéen for å avklare min rolle i IOC frem til jeg legger opp. Jeg fikk godkjennelse av både Thomas Bach og Claudia Bokel til å prioritere karrieren frem til april neste år. Begge har uttrykt forståelse for at karrieren og treningsarbeidet blir prioritert i denne perioden, forklarer skiskytteren.

Bjørndalen er imidlertid klar på at han tar seg tid til å delta på møter i utøverkomitéen.

- De fleste møtene i utøverkomitéen er imidlertid telefonkonferanser, og disse prioriterer jeg å delta på, og naturligvis oppfølging av arbeidet som foregår mellom møtene.

Hevder IOC ikke er imponert
Det er sjefsredaktøren for nettstedet «Inside the Games», Duncan Mackay, som kritiserer Bjørndalen for jobben har foreløpig har gjort i IOC.

Til Dagbladet, som først omtalte saken, hevder Mackay at IOC ikke er imponert over jobben til nordmannen.

- Jeg mener det er rimelig å si at IOC ikke er veldig imponert, spesielt ettersom Bjørndalen også gikk glipp av den ekstraordinære sesjonen i Monte Carlo, sier Mackay til Dagbladet.

Redaktøren mener at IOC bør be Bjørndalen om å trekke seg fra vervet om han ikke stiller opp på neste møte i Kuala Lumpur i neste måned. Mackay mener organisasjonen i stedet bør hente inn neste person på listen.

Nå tyder imidlertid alt på at IOC ikke har noen problemer med Bjørndalens rolle. IOC-president Bach bekrefter også i en e-post til Dagbladet at de har forståelse for Bjørndalens situasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere