*Nettavisen* Sport.

Slik reagerer Zuccarello på vrakingen

BRYR SEG IKKE: Mats Zuccarello Aasen lar seg ikke hisse opp over at han ikke er nominert til prisen for årets mannlige utøver. Foto: Imago/icon Smi

- Jeg spiller ikke hockey for å bli nominert på idrettsgallaen, sier NHL-profilen til Nettavisen.

Landslagssjef i ishockey, Roy Johansen, var blant de som reagerte sterkt da Mats Zuccarello Aasens navn ikke sto på listen over nominerte til prisen for «årets mannlige utøver» foran idrettsgallaen 10. januar.

Selv om Johansen gikk hardt ut og kalte det «tidenes forglemmelse», er imidlertid ikke Zuccarello i nærheten av å hisse seg opp over den manglende nominasjonen.

- Bryr meg ikke
- Nei, bryr meg egentlig ikke noe om det. Jeg spiller ikke hockey for å bli nominert på idrettsgallaen. Det er hyggelig for dem som er nominert. Jeg ønsker dem lykke til, skriver Zuccarello Aasen i en SMS til Nettavisen.

Ole Einar Bjørndalen (skiskyting), Kjetil Jansrud (alpint), Jørgen Graabak (kombinert), Emil Hegle Svendsen (skiskyting) og Ståle Sandbech (snowboard), er de nominerte i klassen «årets mannlige utøver».

Zuccarello er nominert i klassen «årets lagspiller» og «årets navn», men den manglende nominasjonen for «årets mannlige utøver» er det som har fått oppmerksomhet fredag.

Landslagssjef Johansen mener nå at det er vanskelig å ta juryen alvorlig.

- Det er ikke noe nytt. Men at de har klart å glemme Zuccarello, som spilte Stanley Cup-finale i fjor, er mildt sagt overraskende. Eller, det er ikke overraskende, jeg har sett at de har glemt de store lagidrettene tidligere, men at de skulle glemme Zuccarello er kanskje tidenes forglemmelse, sa Johansen til Nettavisen fredag.

Klikk på bildet for å forstørre.

REAGERER: Alexander Kristoff mener han burde vært nominert. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Kristoff reagerer
En annen mann som ble utelatt fra nominasjonen for «årets mannlige utøver», er Alexander Kristoff. Syklisten er enig i at Zuccarello burde vært nominert, men i motsetning til hockeyspilleren, sier Kristoff rett ut at han selv burde vært nominert i kategorien.

- Jeg er overrasket. Jeg ser at Zuccarello heller ikke er nominert. Begge vi burde vært nominert, sier Kristoff til TV 2.

- Jeg bryr meg egentlig ikke så mye, men nå som jeg bare er nominert til den ene kategorien, så vet jeg ikke om jeg gidder å reise på Idrettsgallaen. Jeg må ta en prat med kona først. Å ikke dra er noe jeg vurderer, for jeg trodde jeg skulle være nominert i flere kategorier, sier han videre.

Juryleder Tore Øvrebø hadde med seg Karen-Marie Ellefsen, Hanne Haugland, Else-Marthe Sørlie Lybekk, Jan-Erik Aalbu, Kjetil André Aamodt og Dag Vidar Hanstad da det ble bestemt hvem som skulle nomineres. Han vil ikke si noe konkret om de som ikke er nominert.

- Jeg kan si noe annet enn at det er utrolig mange flotte idrettsprestasjoner å sette opp mot hverandre. Det finnes ikke noen objektive kriterier for å vurdere hvem som er best. Det er en totalvurdering som vi sju i juryen har tatt, sier Øvrebø.

Idrettsgallaen finner sted i Hamar OL-amfi lørdag 10. januar og sendes direkte på NRK 1.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag