*Nettavisen* Sport.

Slik skal alpingutta bli enda råere

JOBBER MED SVINGENE: Aksel Lund Svindal og de andre alpintgutta. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

I full gang med sesongforberedelsene.

De norske alpinistene kjører runde etter runde i Chile og Argentina under sesongoppkjøringen. Det jaktes på tideler.

- Vi prøver å perfeksjonere svingene. Her kan vi hente tideler. Vi kjører gjerne tre-fire runder mer enn utlendingene. Kjører Østerrike tre, kjører vi sju, sier landslagstrener Christian Mitter til NTB.

Han har rykket opp fra jobben som teknikktrener. Østerrikeren har erstattet Håvard Tjørhom. Landslaget er samlet i Argentina og Chile.

- Vi er først i køen om morgenen og sist hjem om ettermiddagen, mener Mitter.

Hardt underlag

Han forteller om gode forhold i Sør-Amerika, selv om snøfall har skapt noen utfordringer de siste dagene.

- Vi har hatt elleve fine dager på ski. Vi har ønsket å kjøre flest mulig runder på hardt underlag, hvor vi finpusser teknikken. Det har snødd mye det siste døgnet, men vi spar oss fram til isen om nødvendig, sier Mitter.

- Lenge hadde vi flaks med vær og underlag. Vi har hatt veldig bra utbytte av sesongoppkjøringen her nede, sier den nye landslagstreneren.

Neste uke reiser alpinistene videre til Vale Nevado (Chile).

- Vi kommer hjem i månedsskiftet. Da venter to uker barmark i Oslo før vi reiser til sesongåpningen i Sölden 24. og 25. oktober.

- Vi er ikke avhengig av suksess der. Det er tidlig i sesongen og breen der nede gjør det hele til spesielle renn. Resultatene der er ikke sesongdefinerende, selv om vi selvsagt vil vinne rennet, sier østerrikeren.

Visjonær

Han håper å gjenskape storhetstiden fra 1990-tallet.

- Ambisjonen er at vi har en eller flere som kan vinne renn i alle disipliner. Det langsiktige målet er å være overlegne. Spørsmålet skal ikke være om vi vinner, men hvem av våre som vinner, sier Mitter.

- Det er vår visjon, men det blir neppe seksdobbelt norsk, ler landslagstreneren.

Et grep for å gjøre sesongoppkjøringen bedre har vært å heve standarden på hotellet hvor alpinistene bor.

- Vi har større rom og bedre mat enn før. Nå har vi et hotell som lager den maten vi vil. Senere under oppholdet får vi egen kokk. Det har vi lært de siste årene. Dette er ting du ikke trenger bekymre deg for i Østerrike, for å si det sånn, sier Christian Mitter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.