*Nettavisen* Sport.

Slik skal Kalla knekke Johaug

KONKURRENTER: Therese Johaug har skaffet seg en solid luke på Charlotte Kalla før søndagens jaktstart. Svenskene har imidlertid ikke gitt opp sammenlagtseieren i verdenscupen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Sveriges landslagssjef har planen klar.

29.11.15 08:13

Therese Johaug har sett råsterk ut i verdenscupåpningen og går ut i tet på dagens jaktstart i finske Ruka.

27-åringens argeste konkurrent i kampen om en sammenlagtseier i verdenscupen, Charlotte Kalla går ut 15,5 sekunder bak.

Klikk på bildet for å forstørre.

NØKKELEN: Rikard Grip mener sprintrennene blir nøkkelen for å ta rotta på Therese Johaug i verdenscupen sammenlagt. Foto: Maja Suslin (NTB Scanpix)

Svenskenes sprintplan
Sveriges landslagstrener Rikard Grip innrømmer at Johaug har sett faretruende sterk ut så langt, men tror fremdeles Charlotte Kalla har en god sjanse til å knekke Johaug i verdenscupsammendraget til slutt.

- Johaug imponerer og har satt seg i respekt, men vi har definitivt ikke gitt opp. Det kommer til å skje ting framover, og jeg tror Charlotte har mer å komme med, sier Grip til Expressen.

Det er spesielt på de korteste distansene Grip mener Kalla kan ta viktige poeng på den norske skistjernen.

- Nøkkelen blir sprintløpene for Charlotte framover. Spesielt i vanlige verdenscuprenn der sprintløpene gir mer poeng enn her. Det blir utrolig viktig om man skal utfordre Therese, sier Grip.

- Kjørt for Kalla
Like optimistisk er imidlertid ikke Expressens langrennsekspert Tomas Petterson. I en kommentar, med tittelen «Det er kjørt for Kalla» skriver Petterson at Johaug ser altfor sterk ut denne sesongen.

- Følelsen etter to konkurransedager? At det er kjørt. Det er bare å heise hvitt flagg og gratulere Norge, skriver Petterson.

Langrennseksperten mener at dersom Johaug fortsetter på dette nivået, er det ingen som kan ta fra henne verdenscupseieren sammenlagt og at det samme gjelder for Martin Johnsrud Sundby på herresiden.

Johaug: - Et rotterace
I søndagens jaktstart mener ekspertene at det skal svært mye til for å tukte Johaug. Selv tror imidlertid 29-åringen at det blir et rotterace i kampen om minitour-seieren.

- Det blir et rotterace. Jeg kommer til å ha dem rett bak meg, og det er mange gode jenter der. Jeg må bare prøve å gå mitt eget løp, sier hun til NRK.

Allerede denne helgen kan Therese Johaug skaffe seg et brukbart forsprang på sine konkurrenter. En seier i minitouren i Ruka gir nemlig 200 poeng. Andreplassen får 160, tredjeplassen 120 og fjerdeplassen 100.

Vinneren kan også innkassere rundt 290.000 kroner i premiepenger.

Slik er startlisten på søndagens jaktstart:

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.