RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik skal svenskene knekke Northug

I LEDELSEN: Skifantom Petter Northug.
I LEDELSEN: Skifantom Petter Northug. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Trio har planene klare.

Lørdag er det duket for nest siste etappe i Tour de Ski og norske Petter Northug har en knapp ledelse, foran svenske Calle Halfvarsson.

Martin Johnsrud Sundby følger på tredjeplass, mens russeren Evgenij Belov følger på fjerde. Kun sju sekunder skiller Northug og Halfvarsson.

På lørdagens 15 kilometer vanker det 15 bonussekunder til vinneren og disse er Halfvarsson svært gira på. Nå håper han på hjelp fra lagkompisene.

Svenskene ønsker selvsagt en blågul vinner av Tour de Ski og skal derfor samarbeide i kampen mot Petter Northug og de andre konkurrentene.

Siden det er to innlagte bonuspunkt på lørdagens etappe, der løperne også kan innkassere 15 bonussekunder, etter seks og elleve kilometer, håper de svenske løperne å sørge for at nordmennene ikke er først over punktene.

Calle Halfvarsson sier følegende til Aftonbladet:

- Det store målet er å ikke tape til Northug, Sundby eller Belov. Vi snakker litt om taktikken i laget, men jeg vil ikke avsløre alt i media, sier Halfvarsson.

Daniel Richardsson og Marcus Hellner blir trolig Halfvarssons nærmeste støttespillere under rennet og førstnevnte ser for seg følgende scenarioer.

*Hvis Halfvarsson skulle bli sliten, kan lagkompisene gå opp i tet og bremse resten av feltet slik at Halfvrasson får muligheten til på henge på.

*Skulle en av gutta i teten ligge i front, er det mulig for en fra det svenske laget å spurte opp i front og hindre vedkommende fra å ta bonussekunder.

*Hvis Halfvarsson henger med i teten skal ingen av de andre svenske gjøre noe forsøk på å utkonkurrere han på vei inn mot målgang.

- Petter og Sundby kommer til å kjempe mot hverandre om bonuspengene, og det tror jeg er en fordel for oss, sier Richardsson til Aftonbladet.

Landslagssjef for Sverige, Rikard Grip, tror også på samarbeid.

- Det er ikke så lett å spå helt hvordan det blir, det kommer an på hvordan løpet utvikler seg, men det viktigste i vårt taktiske samarbeid er hvilke beskjeder vi gir til løperne underveis i rennet, sier Grip.

Tour de Ski avgjøres søndag opp den såkalte monsterbakken.

15 kilometer klassisk for menn starter 13.00 lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere