*Nettavisen* Sport.

Slik skal Zuccarello bli enda bedre

STARTER TIDLIG: Mats Zuccarello begynner sin treningsleir fem-seks uker før New York Rangers setter i gang sesongoppkjøringen. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Alvoret starter allerede i neste uke, to måneder før sesongstart.

08.08.14 11:52

BISLETT (Nettavisen): Mange ble overrasket da Mats Zuccarello endte opp med å bli beste poengplukker i New York Rangers forrige sesong. 26-åringen fra Oslo gjorde 59 poeng på 77 kamper.

New York Rangers spilte seg helt fram til finalen i Stanley Cup, der det ble tap 1-4 i kamper mot Los Angeles Kings.

Tidlig start

I sommer har Zuccarello signert en ny ettårskontrakt med NHL-klubben som spiller sine hjemmekamper i verdensberømte Madison Square Garden. Zuccarello får 3,5 millioner dollar den neste sesongen. Fra 1. januar kan han inngå en ny og mer langvarig kontrakt.

Dermed har han både sportslige og økonomiske motiver for å forberede seg godt til neste sesong.

- Nå er det fem-seks uker til treningsleiren starter. Jeg drar over nå, i løpet av noen få dager, for å trene for fullt der borte, forteller Mats Zuccarello til Nettavisen.

- Har du fokusert på noe spesifikt under treningen i sommer?

- Hittil har det bare handlet om å holde i gang kroppen, sånn at man ikke mister alt. Etter en lang sesong har kroppen godt av å bryte seg ned litt og bygge seg opp igjen. Man blir sliten. Hvile er viktig.

Lang sesong

- Hva har du gjort i sommer?

- I sommer har jeg bare vært hjemme. Jeg dro over (til USA) 30. juli i fjor og kom ikke hjem før 20. juni, så jeg hadde ikke vært hjemme på en stund. Det er deilig å bare være hjemme. Vi har jo hatt knallvær her i Oslo. Jeg var en liten tur i Spania med noen venner, ellers har jeg bare vært hjemme. Jeg har trent litt, prøvd å opprettholde den fysiske formen litt.

Klikk på bildet for å forstørre.

SPILTE VELDEDIGHETSKAMP: Mats Zuccarello ble lagt merke til for sine fotballferdigheter under Norway Cup. Foto: Simen Lønning


Ingen nordmann har spilt seg til seier i Stanley Cup. Anders Myrvold vant Stanley Cup md Colorado Avalanche i 1996, men spilte ingen kamper i sluttspillet. Zuccarello ble tidligere i år første nordmann som noensinne har spilt finale i NHL-sluttspillet.

Rangers kom svært nær pokalen. Hvis Mats Zuccarello og resten av laget klarer å løfte seg ett hakk til, kan belønningen bli av det eventyrlige slaget. Rangers kan vinne Stanley Cup, mens Zuccarello kan sikre seg en langtidskontrakt på fire-fem år, verdt et sted i nærheten av fem millioner dollar per år.

- Man vil selvfølgelig alltid bli bedre, og jo eldre man blir, jo mer vil man utvikle seg. Målet mitt er å være en bidragsyter i gruppen, enten det er offensivt eller defensivt. Det viktigste er at laget vinner kamper og er et «winning team».

HTML EMBED
function screen9_getFlashVersion(){try{return(new ActiveXObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash")).GetVariable("$version").replace(/\D+/g,".").match(/^\.?(.+)\.?$/)[1]}catch(e){try{return(navigator.plugins["Shockwave Flash 2.0"]||navigator.plugins["Shockwave Flash"]).description.replace(/\D+/g,".").match(/^\.?(.+)\.?$/)[1]}catch(e){return"0.0.0"}}}var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=-JaGLHaJ2DTGBPlstIN0xyPZBZgxbemqcdK6iYGTlnJyqFmtlRQLAcXy1-wfrACiAgXrUxlx3VcqYm4x3u3XEzmeUds-ApVxDquslm786qdvQEmCyp-vgqhmO9a7U3O-xlCrne1LoxI&i="+typeof(ps)+"&flashversion="+screen9_getFlashVersion();document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


- Poengmessig kan det gå opp og ned. Man kan ha stang ut og man kan ha stang inn. Det er ikke et mål man setter seg. Jeg håper å få en noenlunde samme rolle i laget som jeg hadde i fjor. Så får man prøve å sette seg delmål i løpet av sesongen, når man ser hvordan det går.

1/3 borte

Mats Zuccarello produserte både målsjanser og mål uansett hvem han spilte med i fjor, men Benoit Pouliot og Derick Brassard fikk et løft etter at de to ble plassert i samme rekke som nordmannen. Nå har Pouliot forsvunnet til Edmonton Oilers, hvor han signerte en femårskontrakt verdt 20 millioner dollar.

- Det fungerte veldig bra i fjor. Vi klikket. Det er en del av hockeyen. Jeg unner Pouliot å få en veldig bra kontrakt i Edmonton. Han har familie og slikt å tenke på. Jeg har full forståelse for at han dro.

- Det er synd for oss, men samtidig er det en ny sesong og du vet ikke om du spiller i samme rekke. Det er treneren som bestemmer det der. Forhåpentlig kan Brassard og jeg finne en annen (som de får kjemi med). Det har kommet inn noen bra spillere.

- Ser du en lignende spillertype som kan passe inn?

- Det er vanskelig å si. Jeg kjenner ikke de nye så veldig godt. Jeg vet at Lee Stempniak er utrolig ferdighetsfull. Dette er egentlig ikke noe jeg spekulerer i. Vi får ta treningsleiren først, så får vi se hva som skjer etter det.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag