Smertefri Bøkko sugen på revansj

Håvard Bøkko slet med kneproblemer sist sesong, men er på vei tilbake for fullt.

Håvard Bøkko slet med kneproblemer sist sesong, men er på vei tilbake for fullt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Håvard Bøkko (28) opplever et nesten nytt liv etter at kneproblemene så godt som er borte. Skøyteløperen vil tilbake i verdenstoppen.

I fjor på denne tiden av året var det ikke så mye han tålte. En betent sene i kneet gjorde fryktelig vondt og satte begrensninger på det meste.

– Jeg har ikke hatt noe særlig problemer og har fått gjort alt jeg skal i vår. I mai i fjor klarte jeg ikke å bøye knærne uten å knekke sammen og eller at jeg måtte holde meg fast. Det er rimelig mye bedre i år, ja, sier Bøkko til NTB mellom et par av mange treningsøkter på Olympiatoppen.

Test

Om få dager reiser han til Inzell for skøytetrening. Da det sto på som verst med kneproblemene, var det ikke sikkert at han kunne fortsette karrieren.

Nå sikter han mot et nytt OL (i Sør-Korea i 2018).

– Jeg har kjørt full pakke på alt (av trening i vår og sommer). Det er ikke noe gøy å stille til start og vite at du ikke kan hevde deg. Derfor ønsker jeg meg ikke flere sesonger som den jeg hadde i fjor, sier Bøkko.

– Men jeg var forberedt på at det kunne bli på den måten, og innimellom var det noen få lyspunkter.

Medalje

Bøkko har fem sammenlagtmedaljer i allround-VM (fire sølv og en bronse). Den siste kom i 2013.

I 2010 tok han Norges hittil siste OL-medalje på skøyter. Det ble bronse på 1500 meter i Vancouver-lekene.

Nå håper Bøkko at 2015/16-sesongen skal gi ham et virkelig løft. – Målet er å ta en medalje i et mesterskapet, være på pallen i verdenscupen ganske ofte og å være tilbake som en av de beste 1500-meterløperne.

– Eller den beste?

– Det er små marginer. Det er ingen som vinner alle 1500-meterne i løpet av et år.

Bøkko har en VM-tittel fra 1500-meter i 2011-mesterskapet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.