RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smirnov slakter forsvarsspillet: - Vi mister konsentrasjonen

SCORET TO: Mathias Trettenes var den store spilleren for Stavanger torsdag, og scoret to mål mot Storhamar. Dette bildet er fra forrige sesongs finaleserie mellom lagene.
SCORET TO: Mathias Trettenes var den store spilleren for Stavanger torsdag, og scoret to mål mot Storhamar. Dette bildet er fra forrige sesongs finaleserie mellom lagene. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Tidvis klasseforskjell mellom forrige sesongs best lag.

STORHAMAR - STAVANGER OILERS 2-5:

HAMAR OL-Amfi (Nettavisen): Storhamar sjokkåpnet og tok en tidlig ledelse, før det raknet fullstendig for vertene.

Stavanger dominerte resten av førsteperioden fullstendig og gikk til første pause med 4-1-ledelse.

Storhamar reduserte én gang i midtperioden, men mer spennende ble det aldri på Hamar.

LES OGSÅ: I fjor overrasket de alle. I år har nesten alt gått feil

Stavanger vant fullt fortjent 5-2 og befestet sin posisjon som serieleder i GET-ligaen.

For Storhamars del fortsetter den elendige poengfangsten, noe som irriterer Alexander Smirnov, som mener kampen ble avgjort i førteperioden på grunn av feil av egne spillere.

Personlige feil
- Dårlig førsteperiode. Vi startet bra, scoret mål, men i løpet av fire minutter slipper vi inn tre og mister konsentrasjonen. Vi gjør feil i forsvaret, og de straffer oss hardt, sier Smirnov til Nettavisen.

Han får støtte av Jacob Berglund, som scoret ett av Storhamars to mål mot Stavanger.

- Førsteperioden var dårlig. Vi gjorde en god kamp i de to siste periodene, men vi slipper inn unødvendige mål. Da er det vanskelig å slå serielederen, sier Berglund til Nettavisen.

Saken fortsetter under bildet.

SKUFFET: Alexander Smirnov var meget skuffet over de personlige feilene som ble gjort i eget forsvar mot Stavanger Oilers.

Desto bedre var stemningen i gjestenes garderobe.

Straffespesialist, Trettenes?
Stavangers tomålsscorer, Mathias Trettenes, var strålende fornøyd med seieren, og spesielt stolt over straffemålet han scoret. Et straffemål av det særdeles lekre slaget.

- Jeg er heldig som får keeperen til å gå på den første finta, og da har jeg vel gjort den der på trening et par ganger, og det var utrolig deilig, smiler Trettenes til Nettavisen.

- Har du blitt en straffespesialist?

- Absolutt ikke! ler Trettenes.

Petter Thoresen tok seg også tid til å hylle Trettenes for onsdagens kamp, og han tror det var viktig for Stavanger-spilleren å endelig få en god kamp igjen.

- Det tror jeg gjør godt for selvtilliten hans, sier Thoresen til Nettavisen.

Thoresen meget fornøyd
Han tok seg også tid til å hylle egne spilleres prestasjoner i deler av onsdagens oppgjør, som Stavanger-laget til slutt vant relativt komfortabelt.

- I dag var vi ordentlig gode i førsteperioden. Vi vant hver eneste duell og leste situasjoner veldig bra, og spiller bra med puck. I midtperioden så er det Storhamar som tar over og vinner duellene langs vantene, og vi er ikke i nærheten. De får plass til å spille offensivt, og vi lever farlig i den perioden. Men vi slapp kun inn ett mål, heldigvis, forklarer en smilende Thoresen.

Han tror 4-1-scoringen drepte kampen i Stavanger-lagets favør.

- Ja, når vi leder 4-1 så er det ikke mange som tror de kan slå oss, slår han fast. 

SMIL: Petter Thoresen var meget fornøyd med egne spillere etter 5-2-seieren over Storhamar.

Nydelig kontring
Storhamar åpnet respektløst og allerede etter ett minutt og 26 sekunder tok vertene ledelsen.

Jacob Berlung og Mikael Zettergren kombinerte nydelig, før pucken ble lagt til Eirik Skadsdammen, som hadde null problemer med å skyve pucken inn i det åpne målet.

Åtte minutter inn i førsteperioden fikk vertene en glimrende mulighet til å øke ledelsen, men stolpen sto i veien for Christian Larrivées forsøk.

Gjestene berget seg i undertall, og kun få sekunder etter de ble fulltallige, slo de nådeløst tilbake.

Mathias Trettenes sto riktig plassert foran mål, og styrte skuddet fra Nick Bruneteau inn bak en utspilt Oskar Östlund i Storhamar-målet. Nydelig scoring av gjestene.

Minutter senere sørget Petter Røste Fossen for Stavanger-ledelse etter en nydelig pasning fra Dan Kissel, som serverte rekkekameraten på åpent mål.

Klasseforskjell på lagene
Den glimrende starten på perioden for vertene snudde raskt til en bekmørk affære for hamarsingene.

Henrik Medhus fikk en enkel jobb med å sette pucken inn bak en utspilt Östlund, etter pasning fra Andy Sertich, med fem minutter og 34 sekunder igjen av førsteperioden.  Storhamar-forsvaret hang virkelig ikke med i svingene så fort gjestene skrudde opp tempoet i Hamar OL-Amfi.

Med rundt ett minutt igjen av førteperioden økte Stavanger til 4-1 etter scoring fra Trettenes på straffeslag. Han fintet Östlund halvveis opp på tribunen, før han iskaldt satte pucken i mål.

Storhamar overtok kommandoen i midtperioden og presset tidvis Stavanger hardt bakover i banen.

Kun minutter før midtperioden var over fikk plutselig Berglund pucken alene med Stavanger-keeper Henrik Holm, før han banket pucken opp i «redet».

Storhamar forsøkte å slå tilbake i sisteperioden, men de klarte aldri å komme nærmere Stavangers tomålsledelse.

I stedet fastsatte Oilers sluttresultatet til 2-5 med cirka ett minutt igjen av oppgjøret etter scoring av Philippe Cornet.

Dermed fortsetter den vonde trenden for Hamar-laget, mens Stavanger fremdeles topper GET-ligaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere