RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smøresjefen tar knallhardt oppgjør med pressen

SLÅR TILBAKE: Smøresjef Knut Nystad slår tilbake mot deler av media-Norge etter OL.
SLÅR TILBAKE: Smøresjef Knut Nystad slår tilbake mot deler av media-Norge etter OL. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Det var ingen hendelser på denne planeten som var viktigere enn fenomenet «smørebom».

Knut Nystad og resten av Norges smøreteam havnet i fokus under OL, da flere av de norske langrennsløperne klaget på dårlige ski.

I et langt innlegg på sin egen blogg skriver Nystad om hvordan han opplevde kritikken fra media under OL.

Han er ikke redd for å innrømme at han selv er skuffet over det som skjedde i Sotsji.

«OL ble en nedtur for smørebua. Det ville vært lett å aksepterere medaljefangsten om vi hadde levert best ski i alle renn. 5 gull, 2 sølv og 4 bronse er tangering av rekorden både for antall gull og antall medaljer – vi har aldri vunnet mer i tidligere OL, vi nådde målsettingen om å være beste langrennsnasjon, men også vi ville så mye mer – da er det lov å være skuffet.» skriver han.

Nystad avviser blant annet teorien om at skiene som ble slipt om, ble dårligere.

«Ja det ble en smørebom, men jeg har, og hadde, 110% tillit til våre smørere, testere og slipere! Det ble lansert mange teorier om våre sliper ikke var gode nok – det stemte ikke. Ski som vi slipte om ble bedre!»

Smøresjefen mener en kamp han ikke kan vinne, er når han retter kritisk lys mot media. Det er likevel verdt det, mener han. Nystad ønsker ikke å greie alle under én kam, men kommer med en liten kraftsalve uten å nevne navn.

«De fleste veteranene i media er fantastiske mennesker som gjør en strålende jobb, men det er noen få som alltid ødelegger, og det er KUN disse få dette handler om.»

«Når endelig ordet SMØREBOM kunne brukes med fete kursiver på enhver ledig strimle avispapir og pixel på internet – ja da koste media seg. Hadde jeg ikke visst bedre, og hadde jeg vært en uskyldig liten flue på veggen, da hadde jeg trodd på konspirasjonsteorien om at norsk media var betalt av andre nasjoner for å gjøre vår arbeidshverdag til et sant helvete.»

«Verden sto stille, det var ingen hendelser på denne planeten som var viktigere enn fenomenet SMØREBOM. Over natten var jeg og laget mitt portrettert som den mest forhatte gruppen i Norge. Et ny vri i det tidløse mystiske kjærlighetsforholdet til langrennssmørerne utviklet seg i media – alle elsket å hate oss og alle hatet å elske oss. Vi ble beskyldt for å ødelegge for utøverne. Før OL ble vi beskyld for å sole oss i glansen av gode resultater. Slikt er vanskelige å forstå og forklare, annet enn at langrenn vekker urinstinktet hos nordmenn. Langrenn engasjerer så til de grader.»

Les hele blogginnlegget her


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere