*Nettavisen* Sport.

Søberg til USA for å delta på NHL-leir

TALENTFULLE BRØDRE: Mens Steffen Søberg (i forgrunnen) har spilt seg inn på A-landslaget, imponerer Markus i den svenske toppserien for juniorer. I sommer skal han på treningsleir hos Columbus Blue Jackets. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Markus Søberg reiser til USA i juli.

Steffen Søberg (20) har storspilt for Norge i hockey-VM, men er ikke den eneste i familien som drømmer om spill i NHL.

Lillebror Markus Søberg (19) ble beste utenlandske poengplukker for Frölundas U20-lag i den svenske SuperElitserien med 21 mål og 17 assists forrige sesong.

Neste sesong regner han med å spille for et annet lag.

- Nå skal jeg over til Columbus på en treningsleir i starten av juli. Da får jeg vite hva som gjelder for meg, sier Markus Søberg til Nettavisen.

19-åringen er draftet av Columbus Blue Jackets. Det ble han i 2013, da han ble valgt i sjette runde som nummer 165 totalt. I henhold til nye regler tilhører han dermed Columbus fram til 2017.

Det er han glad for. Columbus følger nemlig opp sine talenter på en svært god måte.

I sommer samler Columbus Blue Jackets unge og lovende spillere som klubben har rettighetene til, for å se nærmere på dem når de trener og spiller med og mot hverandre i en treningsleir ledet av klubbens egne trenere.

- De ringte meg for noen uker siden. De har bra kontroll på oss, og har også vært på besøk hos meg i Sverige. De tar godt vare på oss i forhold til andre klubber, mener Søberg.

Den hurtige vingen har tilbud fra en rekke klubber, men vil ikke bestemme seg for hvor han spiller neste sesong før han har snakket med Columbus om dette.

- Det har kommet tilbud fra Norge, Canada og Sverige, men jeg drar dit Columbus vil sende meg, sier Markus Søberg til Nettavisen.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag