*Nettavisen* Sport.

Solås Taugbøl fullførte den norske dominansen

SPURT: Solås Taugsbøl (t.v.) vant spurten. Foto: Ulf Palm / Tt (NTB scanpix)

Bruksvallarna (NTB): Håvard Solås Taugbøl tok skalpen på alle på sprinten og fullførte helgens norske storeslem under den svenske sesongåpningen i Bruksvallarna.

22.11.15 15:02

Petter Northug vant fredagens 10-kilometer, mens Niklas Dyrhaug var raskest lørdag på 15-kilometeren. Også søndag kom en nordmann først i mål i Sverige. Håvard Solås Taugbøl spurtslo svenskene Karl-Johan Westberg, Emil Jönsson og Teodor Peterson i finaleheatet på sprinten.

Solås Taugbøl var i likhet med yngstebror Even Northug de norske representantene i finaleheatet. Finalevinner Taugbøl avanserte til finalen som «lucky loser» etter å ha blitt nummer fire i semifinalen.

De to nordmennene hang godt med i hele finaleløpet, men Even Northug måtte gi en luke på teten inn i siste bakken. Holås Taugbøl hang godt med over toppen og kom inn på oppløpet like bak Westberg. På de siste meterne gikk han forbi svensken og kunne juble for seier.

Tomas Northug og Andreas Myran Steen ble begge slått ut i semifinalen.

På kvinnesiden, røk både Merete Myrseth og Wenche Snildalsli ut i kvartfinaleheatet. Stina Nilsson vant finalen foran Charlotte Kalla og Hanna Falk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.