RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solevåg irriterte seg over smårusk i kjøringen

IRRITERT: Sebastian Foss-Solevåg var ikke helt fornøyd med søndagens slalåm.
IRRITERT: Sebastian Foss-Solevåg var ikke helt fornøyd med søndagens slalåm. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Klatret likevel fem plasser i andre omgang.

Sebastian Foss Solevåg ble nest best av de norske i slalåmrennet i Kitzbühel søndag. Han kjørte inn til 16.-plassen, men følte at han ikke fikk klaff.

Av de norske hadde han bare Henrik Kristoffersen foran seg, på en dag da de norske slalåmspesialistene ikke fikk det helt til å stemme. Sammen med Kristoffersen og Solevåg kom også Jonathan Nordbotten seg med til finaleomgangen, mens Leif Kristian Haugen og Espen Lysdahl ikke kvalifiserte seg.

Truls Johansen, den siste norske deltakeren, kjørte ut i første omgang.

- Jeg kjørte bedre i finaleomgangen enn i den første, men det er fortsatt en del smårusk, så jeg har mer å gå på. Nå tenker jeg på at jeg skal tilbake på trening mandag, og det er bra, for det er mye jeg må gjøre før jeg er klar for tirsdagsrennet i Schladming, sa Solevåg til NTB.

Han kjørte seg opp fra 21.- til 16.-plass i annen omgang.

- Det var flere ting som ikke klaffet for meg her. Ofte er det jo slik at småmiss henger sammen. Enten går det bra, eller så går det ikke. Slik er det i bakker som her i Kitzbühel, og også i Wengen, fortalte han.

- Hva fikk du ikke til?

- Det var et par steder i finaleomgangen jeg var altfor langt ute, og det tapte jeg tid på. Det ødela også litt for rytmen og farten og gjorde meg litt stresset, sa han.

- Da jeg kom ned og tok ledelsen var jeg ikke veldig overrasket over å ha slått Ivica Kostelic. Ham hadde jeg forventet å være foran uansett. Det var veldig moro å komme inn til grønt lys og ta ledelsen. Da visste jeg at jeg hadde kjørt brukbart, så dette gir bra selvtillit mot Schladming. Jeg får ta med det gode jeg fikk til dit, og så må jeg fikse på det dårlige fra dette rennet i løpet av treningen mandag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere