*Nettavisen* Sport.

Spår heftig kamp om Bjørgens trone

GRAVID: Marit Bjørgen venter barn og står over langrennssesongen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Mange står klare til å overta etter skidroninngen.

Egil Kristiansen lar seg ikke bekymre av Marit Bjørgens fravær i verdenscupen. Men landslagstreneren for kvinner legger ikke skjul på at sesongen blir spennende.

- Jo, det kommer til å bli spennende i vinter uten Marit. Men jeg tror jo de andre jentene er i bra slag. De er nok der de skal være før sesongstart, sier Kristiansen til NTB.

Han har et avslappet forhold til at skidronningen Bjørgen står over, for han styrer et lag med veldig mange gode løpere som står klare til å overta Bjørgens plass, i alle fall på resultatlistene.

– Alt har vel stort sett gått etter planen, bortsett fra et par småuhell med Therese (Johaug) som hadde et par små brudd i hånden. Det ser ut som om det er gått bedre enn ventet. Akkurat nå virker det som om hun er i bedre form enn noen gang, mener treneren.

Han legger til at Johaug ikke har tapt fysisk på uhellene, for kapasiteten hennes er på plass, men styrkemessig kan hun ha tapt noe. Det mener treneren hun raskt tar inn igjen.

Viktig start

Kristiansen er veldig klar på at jentene må være med å markere seg fra start.

- Det blir viktig å være med i teten fra start, i alle fall for dem som kjemper om verdenscupen sammenlagt. De poengene man kan ta i disse minitourene er veldig viktige, forklarer han.

- Hva gjør dere fram mot sesongstarten?

- Nå blir vi værende her i Val Senales til 2. november, før det blir ei uke hjemme. Deretter går turen til Beitostølen og sesongåpningen. Etter det er planen å fortsette treningen der en liten periode. Resten av oppkjøringen må vi se an. Det kommer an på forholdene. Det blir også en frihelg før Ruka, og den må vi også benytte til så god trening som mulig, sier Kristiansen.

Tour de Ski som et mesterskap

Langrennsløperne går mot en sesong uten internasjonale mesterskap. Men det betyr ikke at opplegget blir så veldig mye annerledes. Stort sett blir det å følge kjente spor.

- Opplegget vårt blir ikke så veldig annerledes. At det ikke er mesterskap gjør at Tour de Ski blir det store for oss i den kommende sesongen, og kanskje kan det bli litt spissing av formen inn mot det. For øvrig blir målet å prestere jevnt bra hele sesongen, forklarer landslagstreneren.

- Det er også en viktig Tour i Canada mot slutten av sesongen. Der blir det delt ut mange verdenscuppoeng. Derfor blir det en viktig konkurranse, i alle fall for dem som skal kjempe om krystallkulene, legger han til.

- Det høres ut som om du er fornøyd med situasjonen?

- Per i dag ser det ut som om alle løperne er i god form og i rute, verken mer eller mindre sier Egil Kristiansen til NTB. (©NTB)

Annonsebilag