*Nettavisen* Sport.

Sparta valset over Lørenskog

Sparta Sarpsborg brukte en periode på å spille ut Lørenskog og vinne 7-1 i eliteserien lørdag.

Sparta Sarpsborg brukte en periode på å spille ut Lørenskog og vinne 7-1 i eliteserien lørdag. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Sparta Sarpsborg brukte en periode på å spille ut Lørenskog og vinne 7-1 i eliteserien lørdag.

Midtperioden luktet det svidd av. Den ble vunnet 5-0.

Med seieren gikk Sparta forbi Lørenskog og inntok annenplassen på tabellen med 31 poeng. Det er to poeng opp til Stavanger på topp. Lørenskog falt til tredjeplassen tre poeng bak.

Det åpner ikke så bra for hjemmelaget, som fikk seg en tidlig kalddusj. Christan Söderström og Lørenskog gikk rett i strupen på vertene, og etter 51 sekunder var de i føringen med 1-0. En utligning helt mot slutten av perioden fra Eirik Børresens kølle roet nervene for hjemmelaget.

Sparta-treneren Mikael Kvärnström hadde tydeligvis tatt noen grep i garderoben i første pause. For i midtperioden satte spillerne tingene virkelig på plass. I løpet av perioden måtte Lørenskogs vanligvis solide sisteskanse Tyler Plante se pucken bak seg hele fem ganger.

Marius Hagberg gjorde 2-1 tidlig i perioden, mens Magnus Lindahl økte til 3-1 i et overtallsspill. Kort etter var Jonas Karlsson frampå og økte til 4-1. Mot slutten av perioden gjorde Henrik Malmström 5-1 i et nytt overtall, mens Mats Weberg gjorde ydmykelsen fullkommen ved å gjøre 6-1.

Perioden inneholdt også en heftig slåsskamp hvor Mikkel Søberg og Niklas Roest endte opp med matchstraff for Sparta, mens Alex Plante og Mats Trygg fikk en tidlig dusj for gjestene.

Patrick André Bovim fastsatte resultatet med tredje periodes eneste scoring.

Resten av den 14. eliteserierunden spilles søndag med kampene Lillehammer – Kongsvinger, Manglerud Star – Vålerenga, Stjernen – Stavanger, Storhamar – Frisk Asker.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.