RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spøkefull Northug: - Hetland vil diske meg bare jeg står på startstreken

DISKET: Petter Northug ble disket av de fire tekniske delegatene - en av dem var tidligere landslagstreneren Tor Arne Hetland.
DISKET: Petter Northug ble disket av de fire tekniske delegatene - en av dem var tidligere landslagstreneren Tor Arne Hetland. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Petter Northug gikk bedre enn ventet, men det endte med diskvalifisering.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Petter Northug overrasket mange, inkludert seg selv da han gikk inn 20. plass på 15-kilometeren på Beitostølen fredag.

Kort tid etter målgang kom imidlertid beskjeden om at Northug hadde blitt disket som følge av en rekke skøytetak på den klassiske 15-kilometeren.

Det er en avgjørelse Northug selv er fullstendig enig i.

- Det var flere plasser. Jeg så på førsterunden at jeg begynte å stake lenge før den sonen var over. Jeg burde ha vært disket bare der, så hadde jeg noen fine skøytetak inn og ut av svingene der. Diskingen er soleklar, sier Northug til Nettavisen.

Les også: Northug disket i langrennsåpningen

Northug: - Godt for Hetland

Det var fire tekniske delegater, som gikk gjennom opptakene, og raskt bestemte seg for å diske Northug.

En av dem var tidligere landslagstrener Tor-Arne Hetland, som tidligere i år måtte gi seg som følge av sterk misnøye innad i landslaget.

SKØYTET FOR MYE: Petter Northug.

Hetland var assisterende teknisk delegat fredag, og Northug svarer spøkefullt at han neppe tror det hjalp hans egen sak.

- Det er nok godt for Hetland å få tatt meg på et eller annet, så da har jeg i hvert fall fått gledet ett menneske på Beitostølen i helga, sier Northug til Nettavisen.

- Jeg håper det er første og siste helgen han er TD. Jeg vet at jeg blir disket bare navnet mitt er på startblokka når han er TD. Det må føles fantastisk for han å sitte i dommerpanelet, sier Northug.

Teknisk delegat: - Skøyting

Nettavisen har foreløpig ikke fått tak i Tor Arne Hetland fredag, men Teknisk delegat Fridtjof Rannem avviser at Hetland var mer involvert i diskingen av Northug enn noen av de andre jurymedlemmene.

- En jury består av fire mann, så vi står samlet om den vurderingen. Det hadde ikke spilt noen rolle hvem de fire hadde vært. Vi hadde landet på det samme uansett, sier Rannem til Nettavisen.

Rannem mener det var ganske opplagt og enkelt å se at Northug brøt reglene.

- De som så TV-bildene fra starten av, så at det ble mye skøyting av det vi så på TV-bildene og på egne opptak vi hadde. Det var rett og slett skøyting i klassisk teknikk, og det ble disk.


- Vi så flere klipp hvor han hadde så mange tak at det kvalifiserer til en disk. Det handler om hvordan du legger vekta i kurven. Flytter du skien, eller legger du vekt for å skyte fart. Det blir bedømt mye strengere hvis du skyter fart. Vi så det ganske tidlig, men fulgte med på hele løpet før vi tok avgjørelsen, selvsagt.

Didrik Tønseth vant fredagens 15-kilometer foran Emil Iversen og Sjur Røthe. Martin Johnsrud Sundby ble nummer fire.

Åpningshelga på Beitostølen fortsetter med sprint for kvinner og menn lørdag morgen fra klokken 09.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere