*Nettavisen* Sport.

Sponsor fortsetter Northug-samarbeid

FORTSETTER: Eiendomsmegler 1 fortsetter sin avtale med Petter Northug. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

- Hendelsen får ingen konsekvenser for vår avtale med Petter.

05.05.14 12:30

Petter Northugs nyeste sponsor Eiendomsmegler 1 Midt-Norge slår fast at avtalen med skistjernen skal fortsette som vanlig.

Beslutningen har bred enighet og ble tatt på et møte søndag, samme dag som Northug sto fram som angrende fyllekjører.

- Hendelsen vil ikke få noen konsekvenser for vår avtale med Petter Northug, sier administrerende direktør Kjetil Reinsberg i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge til Dagens Næringsliv.

Han forklarer hvorfor:

- Vi ser at utøveren vil få en voldsom tilleggsstraff fra pressen og sosiale medier. Vi ønsker ikke å bidra til den smerten han nå skal gjennom, sier Reinsberg, som beskriver saken som dypt tragisk.

Eiendomsmegler 1 Midt-Norge er Northugs nyeste sponsor. Avtalen trådte i kraft 13. september i fjor og løper til VM i Falun er avsluttet neste år.

Coop avventer
Coop Norges sponsoravtale med Petter Northug, som er verdt 9 millioner kroner, fortsetter foreløpig som før. Coop skal diskutere saken internt og eksternt før det trekkes en endelig konklusjon.

- Vi kommer til å bruke den tiden vi trenger til å diskutere saken grundig, både internt i Coop og med Petter og hans støtteapparat, før vi trekker noen konklusjon, sier konstituert informasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge til NTB.

Hun opplyser at Coop Extras TV-reklame med Petter Northug ikke er til vurdering, da den uansett ikke ligger på spilleplanen i tiden fremover.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORTSETTER: Kjetil Reinsberg i Eiendom 1 sier hans selskap vil fortsette samarbeidet med Petter Northug. Foto: Privat

Utover dette har Coop Norge mandag ingen ytterligere kommentarer til saken, men viser til en pressemelding fra søndag. Da bekreftet Coop Norges administrerende direktør Svein Fanebust at selskapet har en klausul med Northug som gir mulighet til å avslutte samarbeidet. I påvente av en konklusjon, ønsker Coop Norge å vise forståelse for Northug.

- Samtidig som vi tar sterkt avstand fra det Petter har gjort, er vi opptatt av å ta vare på Petter som menneske i den vanskelige situasjonen han nå står i. Et menneskes karakter og styrke betegnes ikke bare av de feil man begår, men også av hvordan man håndterer sine feiltrinn, sa Fanebust søndag.

Avtalen ble inngått i mai i fjor, og den har en varighet på tre år. Avtalen omfatter et sponsorbeløp på 9 millioner kroner i året.

Red Bull: - Ingen avgjørelse
Red Bulls sponsoravtale med Petter Northug fortsetter foreløpig som før i påvente av en endelig avgjørelse.

- Det er ikke tatt noen avgjørelse om dette ennå, sier informasjonssjef Kristian Kjelman i Red Bull Norge til NTB.

Red Bull skulle mandag diskutere saken internt. I påvente av en konklusjon hadde Kjelman derfor i formiddagstimene ennå ingen kommentar. Han hadde heller ingen kommentarer rundt Northugs rolle som forbilde for landets mange barn og unge, men uttalte søndag til VG at Red Bull er skuffet og ser alvorlig på saken.

Innholdet og størrelsen på Northugs Red Bull-avtale er ikke kjent.

- Dessverre, vi kommenterer aldri avtaler, sier Kjelman.

Vi Menn i møter
Petter Northugs avtale med hans mest trofaste sponsor Vi Menn blir mandag behandlet på flere møter i Egmont Hjemmet Mortensen.

- Vi er den private sponsoren som har vært med lengst, siden 2009, sier redaktør og assisterende direktør Alexander Øystå i Egmont Hjemmet Mortensen til NTB.

Han kan ikke si noe om avtalens innhold eller størrelse fordi dette ikke er offentlig informasjon.

Det er imidlertid kjent at avtalen blant annet tidligere har omfattet tre reiser som Vi Menn har arrangert med Northug til Las Vegas for å spille poker. Til sommeren er planen å gjennomføre en ny pokertur, men utfallet avhenger nå av konklusjonene som trekkes på flere møter mandag.

Senere mandag ettermiddag er det ventet at en konklusjon trekkes rundt Northugs Vi Menn-avtale. (©NTB)

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag