*Nettavisen* Sport.

Sponsorekspert: - Skiforbundet står igjen som vinner

RIKTIG AVGJØRELSE: Sponsorekspert Jacob Lund (innfelt) mener skiforbundet har tatt riktig avgjørelse når de nå nekter Petter Northug en plass i verdenscupen. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix

Jacob Lund er glad for at skiforbundet viser fasthet.

14.09.15 17:05

Mandag ble det klart at Petter Northug ikke har skrevet under noen ny landslagsavtale med Norges Skiforbund. Nå melder skiforbundet at VM-kongen nektes deltakelse i verdenscupen og Tour de Ski den kommende sesongen.

Avgjørelsen hylles av daglig leder i Sponsorconsult, Jacob Lund.

- Kudos til skiforbundet for fasthet. Det er veldig viktig at skiforbundet ikke lar en enkeltutøver endre prinsippene. Skiforbundets sponsorer skal tjene hele fellesskapet. Når de beste utøverne skal gjøre sine egne kommersielle avtaler fører det til at hele sponsorprogrammet til skiforbundet blir uthulet innenfra. Det er det Petter Northug gjør med sin avtale, sier han til Nettavisen.

LES OGSÅ: Kristisk Aukland: - De beste må få gå hva de vil

Lund har vært sponsorsjef i DNB og er regnet som en av Norges fremste eksperter på området. Han forteller at han ble både glad og overrasket over at skiforbundet klarte å holde på prinsippet sitt.

- Jeg hadde ikke tro på at denne saken kom til å ende slik. Skiforbundet har ikke vist fasthet tidligere. De har gitt etter gang på gang. Nå har de endelig stått på kravene og da synes jeg at de fortjener kudos for det, forteller han.

LES OGSÅ: Skipresidenten firer ikke på Northug-kravene

LES OGSÅ: Mener Nothug må presses tilbake til landslaget

Lund tror heller ikke at det blir noe vanskeligere for skiforbundet å innhente nye sponsorer i fremtiden, selv om Northug ikke en gang får delta i verdenscupen, slik han gjorde forrige sesong.

- Tvert imot. Jeg håper og tror at potensielle sponsorer ser at ting blir mer forutsigbart. Nå vet sponsorene at utøverne ikke plutselig kan dukke opp med egne, konkurrerende sponsorer under langrennsesongen, mener han.

Lund er også klar på hvem han mener har «vunnet» denne saken.

- Skiforbundet står igjen som vinner. Petter har prøvd å bake sin egen kake så lenge han har klart det. Det har han tjent 10-15 millioner kroner på, men til slutt var det prinsippene som seiret, avslutter han.

Northug-leiren ønsker ikke å kommentere avgjørelsen til skiforbundet på nåværende tidspunkt.

- Vi registrerer forbundets pressemelding, og vil komme med en redegjørelse i løpet av noen dager, forteller manager Are Sørum Langås til Nettavisen.

LES OGSÅ: Skipresidenten firer ikke på Northug-kravene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.