Gå til sidens hovedinnhold

Sponsorer med klar beskjed til Johaug

Sponsorer stiller seg foreløpig bak Therese Johaug etter dopingavsløringen.

ULLEVAAL/GRENSEN (Nettavisen): Det var en tårevåt Therese Johaug som på en pressekonferanse torsdag la frem sin versjon av dopingsaken som nå gjør at hun risikerer å bli utestengt i opptil fire år.

Gunnar Stavrum: Denne paragrafen kan redde Johaug

Det er imidlertid ikke bare en utestengelse utøvere må frykte etter å ha testet positivt på doping. Sponsorene har ofte gardert seg med tanke på slike saker, og får som regel muligheten til å trekke seg ut av samarbeid med både forbund og utøver skulle en løper bli tatt i doping.

Under torsdagens pressekonferanse på Ullevaal Stadion var Norges Skiforbunds vanligvis veldekte sponsorbannere borte fra bakgrunnen der Johaug satt og forklarte seg, men skiløperens mye omtalte «Isklar-flaske» stod støtt på bordet foran henne.

United-Bakeries som også eier merkevaren Isklar avslører at de gir Johaug full støtte, og har ingen problemer med at deres merkevare var den eneste representert der Johaug satt på pressekonferansen.

- Det er selvsagt helt i orden, sier Remi Goulignac til Nettavisen.

Han er grunnleggeren av United Bakeries, og forteller at de akter å fortsette samarbeidet med Johaug fremover - til tross for at skiløperen har testet positivt for bruk av det ulovlige stoffet clostebol.

LES: Johaugs kollegaer reagerte med sjokk

- Vi har stor tillit til Therese Johaug og den jobben hun gjør for å oppnå sine resultater. Vi har ingen planer om å avbryte vårt samarbeid med henne. Vi som selskap og aktiv idrettssponsor for mange utøvere opplever stadig oppturer og nedturer i diverse sammenhenger, og vi ønsker å støtte, hjelpe og bidra i krevende perioder, fremfor å forlate våre utøvere når de møter på utfordringer, forklarer Goulignac.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mobilprodusent vil ikke kommentere saken

Også Eger skriver i en epost til Nettavisen at de ønsker å støtte Johaug videre. Det forteller direktør Nina Cecilie Buzzi til Nettavisen.

- Vi er stolt samarbeidspartner med Therese og står 100% bak henne. De som fulgte pressekonferansen i dag, så en følelsesladd Therese som forklarer en utrolig vanskelig og alvorlig situasjon for henne. Vi har full tillit til Therese og ser frem til vårt videre samarbeid i vinte, skriver Buzzi.

LES: Johaug og Northug med massive formuer

Mobilprodusenten Huawei som Johaug har frontet med blant annet egen TV-reklame, forteller til Nettavisen at de foreløpig ikke vil kommentere saken.

- Hva gjelder vårt sponsorat med Norges Skiforbund, så ble vi gjort klar over situasjonen i forkant av presskonferansen. Ettersom saken fremdeles er under behandling hos Antidoping Norge, så er det for tidelig for oss å kommentere dette på nåværende tidspunkt, skriver Lise Prydz Aarstrand, marketing manager i for selskapet i Norge.

Se video fra pressekonferansen her:

Les også: Løfshus avslører: Slik reagerte Johaugs landslagskolleger

Les også: - Johaug blir utestengt i to år

Langrennslederen rørt

Flere av Johaugs personlige sponsorer forteller altså at de vil fortsette samarbeidet med utøveren, men det er ikke bare hennes samarbeidspartene som må ta stilling til saken.

Også Skiforbundets sponsorer ble tidligere denne uken informert om saken, som etter at også verdens beste langrennsløper på herresiden, Martin Johnsrud Sundby, ble utestengt i sommer for bruk av astmamedisin, er langrennslandslagets andre dopingsak på kort tid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Leder for langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad, sier imidlertid at tilbakemeldingene han fikk fra sponsorene var rørende.

- Det er lett å bli emosjonell i den situasjonen vi er oppe i nå, og jeg må innrømme at den runden vi hadde med sponsorene i går gjorde meg ordentlig rørt. At vi faktisk har samarbeidspartnere som har verdier og virkelig står frem når vi trenger dem som mest. Jeg opplevde egentlig litt samme fortvilelse da jeg møtte dem, at «dette trengte dere faktisk ikke nå». Det er klart at frustrasjonen er som blant dere og alle andre. «Hvordan kan dette gå an»? Det er klart at det ligger forventinger om at vi sikrer at dette ikke skjer igjen, men utover det så var det en rørende støtte i en vanskelig situasjon, sier Skogstad til Nettavisen.

- Føler du deg trygg på at sponsorene blir med videre hvis Johaug blir dømt?

- Det er helt naturlig at selv om vi i et øyeblikk i går sitter med den følelsen, så må vi ha respekt for at de må vurdere hvordan det blir i dagene fremover, men i går var tilbakemeldingen at de var med oss videre, sier Skogstad.

Les: Kalla om Johaugs dopingsjokk: - Vil ikke tro det er sant

Therese Johaug har foreløpig kun avlagt en positiv prøve, men saken er fortsatt under behandling og hun er foreløpig ikke dømt. Antidoping Norge jobber nå for fullt for å avdekke alle sider av saken.

HTML EMBED
embedNAvideo("gTNuxB4lFbQH6FOgGUcIUQ", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("yNa2O7MQHfxHQoa9dDvcSA", false)
Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?