RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sprinteren Brandsdal vant NM-femmila

VANT FEMMILA: Eirik Brandsdal tok gullet på femmila i NM.
VANT FEMMILA: Eirik Brandsdal tok gullet på femmila i NM. Foto: Markku Ulander (Afp)
Sist oppdatert:
- Noe av det beste jeg har gjort i hele karrieren min!

Eirik Brandsdal overrasket seg selv med gull på NM-femmila i Harstad lørdag. Nå vil landslagssprinteren bli en bedre distanseløper.

Brandsdal har tidligere bevist at han behersker også de lange distansene, men lørdag gikk 28-åringen så fort at han hadde problemer med å forstå det selv. Kjelsås-løperen ledet femmila nesten fra start til mål – og holdt unna for klassiskspesialist Didrik Tønseth og formsterke Hans Christer Holund i avslutningen.

I mål var sølvvinner Tønseth slått med hele 33 sekunder, mens Holund var distansert med ytterligere 23 sekunder.

- Helt ubeskrivelig! Dette er nok noe av det beste jeg har gjort i hele karrieren min. Jeg har gjort mange gode sprintløp, men man er jo ikke ordentlig langrennsløper før man har gjort det bra på femmil, sa gullvinner Brandsdal til NTB etter målgang.

Likt sprint
28-åringen var ikke blant de heteste forhåndsfavorittene foran femmila i Harstad, men i Martin Johnsrud Sundbys og Petter Northugs fravær var seierskampen forholdsvis åpen. Brandsdal var sistemann ut fra start og kunne gå på de argeste konkurrentenes tider.

- Det var utrolig kult å starte sist og få sekunderinger underveis. Det gjorde meg inspirert, sa Brandsdal.

- Overrasket du deg selv i dag?

- Jeg gjorde egentlig det. Samtidig visste jeg at jeg på en god dag, og med gode ski, kunne gjøre det bra på femmil. Sånn sett kommer ikke dette helt ut av det blå, sa Kjelsås-løperen.

At langrennssprintere også behersker de lange distansene, bør ikke komme som noen overraskelse, mener Brandsdal.

- Det å gå femmil er egentlig ganske likt sprint. Når vi kommer til finalen i en sprint, har vi holdt det gående i fire-fem timer, påpekte Brandsdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere