*Nettavisen* Sport.

Sprintkongen blir tvunget til å tenke annerledes

Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Ola Vigen Hattestad vil bli bedre på distanserenn.

RÅDHUSPLASSEN/GRENSEN (Nettavisen): Olympisk mester og verdensmester i sprint Ola Vigen Hattestad forbereder seg til noe han venter blir en annerledes sesong.

På programmet er det i vinter ingen mesterskap, og det meste vil i stedet dreie seg om de to store tourene Tour de Ski og Ski Tour Canada.

Selv om det er distanseløperne som er favorittene til å stikke av med sammenlagtseierne, vil tourene også bli en viktig del av sesongen for sprinterne. Halvpartene av verdenscuprennene i sprint vil nemlig være i tourene.

Dette fører til at Ola Vigen Hattestad og de andre sprinterne må tenke annerledes.

- Jeg har lyst til å prøve meg på litt lengre løp, sier Vigen Hattestad til Nettavisen.

- Skal man vinne sprintcupen, som er et naturlig mål, må man gå i hvert fall to av tourene tror jeg. Der er det flere langløp, så jeg tror man må bli bedre på distanse, forklarer Hattestad.

Klikk på bildet for å forstørre.

SPENT: Arild Monsen er spent på hvordan laget hans vil klare seg i vinter. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Monsen: - Tøft å komme med
Landslagstrener i sprint Arild Monsen kunne forrige sesong glede seg over å se at både Anders Gløersen og Finn Hågen Krogh vant verdenscuprenn på 15-kilometer. Han erkjenner at deres lagkamerater også må få opp kapasiteten hvis de ønsker å henge med i sammendraget.

- Det ligger litt i bunnen av det vi gjør nå, at vi hele tiden må forbedre utholdenheten. Men vi må heller ikke glemme sprinten. Det er en verdenscup i sprint vi skal gjennom, men det er en litt sånn «miks-sesong», sier Monsen til Nettavisen.

- Det blir en utfordring at 50 prosent av sprintene er innlagt i tourene. Da er det ganske tøft å komme med, for jeg får ikke fulle sprintkvoter i de seks løpene. Det blir spennende, sier Monsen.

Inspirert av lagkameratene
Vigen Hattestad er usikker på hvor god han kan bli på de lengre distansene, men sier han henter inspirasjon fra lagkameratene Krogh og Gløersen.

- Det er klart veldig inspirerende å ha spesielt Finn og Anders på laget, ettersom de har vunnet på distanse tidligere. Man ser at det ikke er så langt frem som man tror, sier Hattestad.

- Når man vaser rundt og ender på en 70-80. plass under avslutningen i Falun, så tror man at det aldri er mulig, men når man trener med dem hver dag, så ser man at kan gå, forklarer sprinteren.

Skal trene mindre
Hattestad fikk en tøff start på forrige sesong, men hevet seg utover vinteren og kunne til slutt glede seg over bronse i sprint under VM i Falun.

Han er imidlertid klar på at han har mer å gå på, og tar nå lærdom av forrige sesong.

- Jeg har tenkt til å holde igjen litt i forhold til i fjor. Da var jeg litt for ivrig på sommeren, sier Hattestad.

- I fjor jaget jeg veldig mange timer, jeg prøvde å trene enda mer, men i år skal jeg ha litt mer fokus på hardøktene og få litt mer overskudd, forteller den olympiske mesteren.

Om to uker fortsetter Hattestad og de andre sprinterne sesongoppkjøringen i Alta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag