RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Særnorsk regel gir Jansruds rivaler et fortrinn

IKKE EKSTRA OKSYGEN: Kjetil Jansrud må kun puste friluft.
IKKE EKSTRA OKSYGEN: Kjetil Jansrud må kun puste friluft. Foto: Don Emmert (AFP / NTB scanpix)
Nordmannen nektes å gjøre det samme.

TV 2 skrev søndag at en særnorsk regel er grunnen til at Kjetil Jansrud og de andre norske alpinistene ikke kan gjøre som mange av konkurrentene.

Da Benjamin Raich tok ledelsen i storslalåmrennet i Beaver Creek, tok han på en pustemaske og trakk luft fra en okysgentank i målområdet.

Dette kunne ikke norske alpinister gjort.

Grunnen til at mange alpinister velger å gjøre dette, er fordi steder som Beaver Creek ligger i høyden og luften der er tynnere. Alpinistene trekker derfor luft fra en okysgentank for å unngå å bli uvanlig slitne.

Dette skal også hjelpe på restitusjonen.

- Det er veldig høyt her og det er viktig å restituere raskt før andre omgang. Det var derfor jeg pustet (i maska), sier Benjamin Raich.

Jansrud mener reglene burde vært like for alle.

- Prinsipielt sett synes jeg ikke det bør være noen grunn til at Norge skal ha særegne regler. Det er WADA som styrer det her, og da synes jeg Norge burde følge de.

Til tross for at han ikke får trekke oksygen fra tanken, har Jansrud fått en fantastisk start på sesongen. Nordmannen står med tre triumfer i verdenscupen så langt i vinter, etter at han vant de tre første rennene i fartsdisiplinene (utfor og super G i Lake Louis, samt utfor i Beaver Creek).

Han ble i tillegg nummer to i super G-rennet i Beaver Creek. Storslalåmrennet samme sted søndag ble en liten endtur, med en 15.-plass for Jansrud.

Jansrud seiler nå opp som en stor favoritt før VM i nettopp Beaver Creek over nyttår. 28-åringen leder også verdenscupen sammenlagt.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere