Gå til sidens hovedinnhold

Stöckl: - Uff, dette har jeg hørt mye om

Han har fått sving på juleribbe med sprø svor, men lutefisk har skremt Alexander Stöckl.

Hopptreneren lader opp til den tysk-østerrikske hoppuka sammen med kona hjemme i leiligheten på Bjølsen i Oslo. Det blir et kjærkomment pusterom for en som nærmest bor i kofferten store deler av året.

– Det blir en rolig og enkel julekveld for kona og meg med norsk julemat, noen gaver og en rolig kveld, sier Stöckl til NTB.

– Hva har du kjøpt til kona?

– Jo, hun får ... Nei, det kan jeg ikke fortelle deg. Da vet hun jo hva nissen kommer med, humrer østerrikeren.

– Men i fjor lagde vi ribbe med sprøstekt svor for første gang. Det ble perfekt. Så det skal vi gjenta i år, sier Stöckl.

Med engelsk mor er østerrikeren vant til en «forsiktig» matbit julaften. Da har det vært suppe med pølser på menyen hos familien Stöckl. Første juledag har kalkunen kommet på bordet.

Sporty blir hopptreneren med på en liten smakstest av norsk julemat.

– Jeg gir ribbe 20 i stil. Jeg elsker slik mat. Ordentlig fett, sier Stöckl.

– Laks i lompe kombinert med sennep liker jeg også veldig godt. 18 i stil.

Smaker fisk

Han lar de britisk-østerrikske smaksløkene vandre videre på tallerken.

– Jeg liker fisk, men må innrømme at jeg har smakt bedre ting enn rakørret. Det var ikke helt etter østerrikske ganer. Kun 17,5, humrer hopptreneren.

– Det er første gang jeg tester pinnekjøtt. 17,5. En veldig intens smak. Dette skal jeg nok kunne spise av og til, men jeg liker nok lam bedre på andre måter, medgir Stöckl.

Så kommer det han lengst lar ligge igjen på juletallerken, lutefisken.

– Uff, dette har jeg hørt mye om. Folk sier at enten liker du det eller ikke, sier Stöckl.

Kokken skyter inn at lutefisken egentlig ble laget for å ta livet av en herregårdseier nordpå.

– Bedre enn forventet. 18 i stil. Det smaker jo fisk. Litt geléaktig. Du må bare la det virke litt. Dette kan det hende jeg bestiller senere, men jeg tror ikke alle på hopplandslaget ville blitt så happy, humrer østerrikeren.

Privilegert

– Nylig uttalte Manchester United-manager Louis van Gaal seg kritisk om det tette jule- og nyttårsprogrammet i Premier League, som han mener går utover familielivet. Hva tenker du om sport i julen?

– Jeg tenker at hoppsporten er privilegert ved å være den viktigste vinteridretten i romjulen og på nyåret. Det er en stolt tradisjon, men samtidig vanskelig for dem med familie hjemme. Men idrettskarrieren varer ikke til du dør. De fleste slutter når de er 30-35 år. Da er det nok jul igjen å feire med familien, svarer Stöckl.

– Jeg savner egentlig ikke å være hjemme med familien. Jeg er blitt vant til dette livet. Og når du får leve av idrett, er du privilegert, mener mannen som håper å lede Norge til den første hoppukeseieren siden 2006/07. (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken