Norges sportssjef Clas Brede Bråthen opplyser torsdag ettermiddag at Johann Andre Forfang, Daniel-André Tande, Robert Johansson og Andreas Stjernen er de fire hopperne som får representere Norge i den individuelle konkurransen i VM i skiflyging.

Det betyr at landslagstrener Alexander Stöckl vraker Fannemel og Halvor Egner Granerud.

- Fryktelig skuffet

Stöckl forteller at hopperen fra Hornindal som fra 2015 til 2017 hadde verdensrekorden på 251,5 meter forstår avgjørelsen.

- Han synes det er «fair», men han er selvfølgelig fryktelig skuffet, sier Stöckl til Nettavisen.

De norske hopperne måtte bruke torsdagens trening på å vise seg frem for for deres østerrikske trener i Oberstdorf, men vindforholdene gjorde at det kun ble én omgang torsdag. I den omgangen gjorde hverken Fannemel eller Granerud det godt nok til å komme med på laget.

- Vi vet at Fannemel ofte bruker hakket mer tid på å komme seg inn i en ny bakke, men han kan gjøre noe helt fantastisk etter hvert. Det er dessverre sånn at han ikke fikk mulighet til å vise frem et bedre hopp i den andre runden, sier Stöckl til Nettavisen.

Norges landslagstrener er imidlertid tydelig på at de fire hopperne som nå får muligheten, også viste best takter i skiflygingsrennet i Kulm forrige helg.

Treningen avgjorde

Norge stilte med seks mann på den offisielle treningen i Oberstdorf torsdag, men i selve rennet har hver nasjon kun mulighet til å stille med fire utøvere.

Tidligere denne uken gjorde Stöckl det klart at treningsomgangen ville avgjøre hvem av de norske som får delta i VM.

Fannemel og Granerud hadde 17. og 18. beste hopp under den offisielle treningen, men det holdt altså ikke til å komme med i den norske troppen.

Tande best på trening

Lagkameratene imponerte nemlig under treningen, og etter torsdagens omgang er det store forventinger til de norske hopperne når VM starter med første renn fredag.

Den største favoritten er nå Daniel-André Tande som var i en egen klasse med sitt treningshopp på 223,5 meter torsdag. Nest best var polske Kamil Stoch som landet på 214,5 meter.

Også Andreas Stjernen imponerte med treningsomgangens fjerde beste hopp på 206,5, mens Johansson og Forfang ble nummer 5 og 8.

Torsdag klokken 16 skal det være kvalifisering i Oberstdorf - med mindre vinden skaper mer problemer for arrangøren.

Den individuelle VM-konkurransen i skiflyging gjennomføres med to omganger fredag og to omganger lørdag.