*Nettavisen* Sport.

Stafettjentene var fullstendig overlegne

OVERLEGNE: Heidi Weng og det norske førstelaget var helt overlegne på kvinnenes stafett på søndag. Her fra skiathlonen på lørdag. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Sendte ut Heidi Weng i ensom majestet.

06.12.15 11:36


Med den norske totaldominansen i langrennssporet var det egentlig ikke noe spørsmål om hvilket land som ville vinne kvinnestafetten på Lillehammer på søndag.

Spørsmålet var heller hvor mange norske lag som ville hevde seg helt i toppen.

Av de tolv lagene som stilte til start, var nemlig fire av dem norske.

Ankerkvinne på det norske førstelaget, Heidi Weng, var likevel nervøs før stafetten.

- Gruer meg

- Jeg vet ikke helt, jeg. Jeg har egentlig ikke noen ord på det heller. Men jeg gruer meg akkurat nå, sa hun til NRK før start, og bekreftet at hun var nervøs.

- Egentlig hadde jeg ikke vært det om jeg gikk for meg selv, da vet jeg at jeg kan. Men når jeg går for et lag blir jeg mer nervøs.

Det hadde hun ingen som helst grunn til å være.

De tre løperne før henne sørget for et solid forsprang før den siste etappen, og Heidi Weng kunne ubekymret gå i mål til en norsk seier.

Finland tok andreplassen, mens USA tok den siste pallplasseringen.

Andrelaget best ut

Det var Norges andrelag som tok føringen på første etappe, ved Astrid Uhrenholdt Jacobsen, tett fulgt av Maiken Caspersen Falla fra førstelaget, svenske Ida Ingemarsdotter og finske Krista Parmakoski.

Ved første veksling hadde Uhrenholdt Jacobsen fått en luke på drøyt seks sekunder ned til de andre lagene, og Karin Øyre Slind tok over for andrelaget med Ingvild Flugstad Østberg jagende bak.

Sverige falt raskt av tetgruppa, og det tok ikke lang tid før Flugstad Østbergs tempo ble for raskt også for de andre.

- I en egen klasse

Ved andre veksling var Norges førstelag i ensom majestet, 21,5 sekunder foran Finland. Norges andrelag var 36,6 sekunder bak førstelaget, og det var opp til langrennsdronningen Therese Johaug å knuse all spenning på tredje etappe.

Det gjorde hun også.

- Det er jo egentlig ingen annen langrennsjente i verden som har det tempoet til Therese inne, sa NRK-kommentator Torgeir Bjørn da Johaug suste opp en lang motbakke på sin etappe.

- Når Therese går lange motbakker som det her, så er hun i en egen klasse.

Pallen glapp mot slutten

Før siste etappe var Norges førstelag 1.04 minutter foran Finland, mens Norges andrelag ved Maria Strøm Nakstad fulgte 1.49,5 minutter bak førstelaget.

I kampen om tredjeplassen på den siste etappen kom Jessica Diggins i en utrolig fart bak Ragnhild Haga på Norges andrelag.

Mot slutten av løypa klarte Diggins å sikre seg en liten luke ned til Haga, og forviste dermed Norges andrelag til den sure fjerdeplassen.

Ingen kunne uansett gjøre noe med de beste, norske jentene.

- Det er umulig å slå de norske jentene, fastslo Torgeir Bjørn idet Heidi Weng krysset målstreken.

Finland tok andreplassen, med USA på tredje-, Norge II på fjerde- og Sverige på femteplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag