*Nettavisen* Sport.

Stanley Cup-håpet lever for Rangers

Dan Boyle scoret ett av New York Rangers' fire mål mot Washington Capitals søndag. Foto: Geoff Burke (USA TODAY Sports / NTB Scanpix)

New York Rangers og Washington Capitals må ut i en sjuende og avgjørende kamp etter at Rangers vant 4-3 søndag. Med seieren har Rangers gått fra 1-3 til 3-3 sammenlagt.

11.05.15 08:14

For tredje gang på fire år skal de to lagene spille en sjuende og siste kamp for å kåre en vinner. Både i 2012 og 2013 gikk Rangers seirende ut av sluttspillkampen i siste oppgjør.

I tillegg har New York-laget en fordel i at de kan avgjøre kvartfinalen hjemme i Madison Square Garden foran eget publikum.

Søndag ble Chris Kreider den store Rangers-helten med sine to scoringer i første periode. Jason Chimera reduserte i midtperioden, men to tidlige Rangers-scoringer i tredje periode sørget for ro i rekkene.

Washington reduserte riktig nok to ganger, men Rangers klarte å ri av stormen i den amerikanske hovedstaden. Mye på grunn av målvakt Henrik Lundqvist.

Viktig redning

Svensken bidro med en rekke 42 redninger, inkludert en svært viktig inngripen mot slutten av oppgjøret da Capitals var i overtall.

- Henrik er fokusert gjennom hele kampen og reddet da vi trengte det som mest. Han var en vegg for oss i dag, skrøt Rangers' Dan Girardi.

- Jeg er nesten målløs. Vi klarte det. Det er mye jobb igjen, men vi viste hjerte i kveld, sa Dan Boyle, som scoret 4-1-målet for Rangers.

Zucca

Hvorvidt semifinalespill gjør at Mats Zuccarello igjen kan vise seg fram på isen igjen denne sesongen, er fremdeles usikkert. Nordmannen har vært ute med en hodeskade siden et skudd fra lagkamerat Ryan McDonaugh traff ham i hodet i slutten av april.

Søndag var han med laget til Washington da de holdt liv i drømmen om Stanley Cup-trofeet..

- Det er godt å ha ham med igjen. Han er en positiv person. Vi skulle gjerne hatt han på isen, han kan ikke være med å hjelpe oss der. Forhåpentligvis kan han det snart, sier sa trener Alain Vigneault til New York Post før kampen.

Anaheim videre

I vest slo Anaheim Ducks følge med Chicago Blackhawks til semifinalen. Søndag vant de 3-2 etter forlengelse mot Calgary Flames.

Carey Perry ble den store helten med sin scoring drøyt to minutter ut i overtiden. I ordinær spilletid scoret Ryan Kesler og Matt Beleskey for Ducks, mens Jiri Hudler og Johnny Gaudreau scoret for Flames.

Sammenlagt vant Anaheim Ducks 4-1. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.