*Nettavisen* Sport.

Stavanger Oilers slo Storhamar på borteis

VANT: Stavanger Oilers-spillerne kunne juble for seier mot Storhamar. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Stavanger vant 2-1 over Storhamar og kan fortsette som serieleder også etter denne serierunden.

29.09.15 21:37

Stavanger tok sin fjerde seier for sesongen og leder med 15 poeng. Storhamar ligger på fjerdeplass med 9 poeng.

Det ble en jevnspilt, men ikke velspilt batalje i Hamar OL-amfi mellom de to NM-finalistene forrige sesong. Da vant Stavanger med seier hjemme i den sjuende kampen.

Avgjørelsen tirsdag falt i et overtallsspill i 3. periode da Andy Sertich satte pucken i mål. Det var ikke mye som tydet på at det ville bli noen målfest foran 5230 tilskuere.

- Jeg er fornøyd med målet. Jeg har slitt med å score i de tidligere kampene. Vi spilte mye bedre enn mot Stjernen, og vi var mye bedre defensivt, sa matchvinneren til TV 2.

I åpningen av kampen virket det nærmest som om lagene var ute og spilte den 8. NM-finalen. Ingen av lagene tok nemlig noen særlig sjanser i egen sone, og det var veldig avventende spill.

Det tente imidlertid til i et «mætt fjøs» da hjemmelaget utnyttet en feil av Stavanger i midtsonen. Storhamars toppscorer forrige sesong, Joakim Jensen, kunne sette sin annen fulltreffer for sesongen.

Mange i Hamar har så langt i sesongen etterlyst flere scoringer av Storhamars 1. rekke.

Intensiteten tok seg noen hakk opp da Storhamars Martin Rønnild og Stavangers Nick Bruneteau røk i tottene på hverandre. Det endte med tre ganger to minutter på hver av spillerne.

I midtperioden var det Stavanger som fikk anledningen til å utnytte en feil av motstanderlaget. En Storhamar-spiller mistet pucken i offensive sone, Dan Kissel snappet den og fant Rudolfs Balcers på blålinjen med sin diagonalpasning. Den unge latvieren nettet sikkert alene med Oscar Östlund. Det var den tredje strake scoringen for 18-åringen.

Stavanger hadde ett overtallsspill mer enn Storhamar og det var det som skilte lagene denne gangen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag