Stavanger gjorde kort prosess med Sparta og brukte bare fire kamper på å ta seg til en ny NM-finale. Fredag ble det 4-0-seier. Frisk slo Lillehammer 5-0.

Dermed kan de regjerende mesterne lade opp til sin åttende strake NM-finale. Laget er ute etter sin sjuende NM-tittel. Stavanger-laget har gått seirende ut av de fem siste finalene. Men det var under Petter Thoresens ledelse, nå er det Pål Gulbrandsen som styrer skuta mot mer heder og ære.

Sparta hadde ikke scoret et spillemål på over elleve perioder før kampen. Laget gikk derfor tøft ut og ville forsøke å "sjokkere" motstanderen med å forechecke langt høyere på isen. Men Stavanger som ennå ikke har tapt én kamp i årets NM-sluttspill lot seg verken skremme eller sjokkere.

Henrik Malmström var førstemann som forsøkte seg og alene igjennom skjøt han pucken i stolpen. Didrik Nøkleby Svendsen var også nær scoring, men Oilers-målvakt Henrik Holm fortsatte storspillet sitt.

Til tross for Sparta-presset var det gjestene som fant nettmaskene. Sarpsborg-gutten Tommy Kristiansen fikk lagt pucken igjen til Eirik Salsten som fikk banket pucken i mål bak 19-åringen Jens Kristian Lillegrend i Sparta-målet.

Savnet Ward

Sparta var fortsatt uten sin førstemålvakt Samuel Ward som pådro seg hjernerystelse i den første kampen. Det var mye takket være Wards gode spill at laget tok seg til semifinalen.

Pål Gulbrandsens gutter fortsatte bare å male på og slapp ikke vertene særlig mer til i egen sone. I midtperioden gjorde lagets poengkonge Mark Van Guilder 2-0, mens Kjetil Martinsen økte til 3-0 kort etter.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Dan Kissel satte 4-0 på backhand etter et nydelig forarbeid fra Van Guilders kølle. Tredjeperioden endte uten scoringer. Dermed gikk Sparta av isen med å ha scoret kun ett mål på fire kamper mot Stavanger. Det var i den første kampen og det målet kom på straffe.

Frisk best i alt

I OL-byen ved Mjøsa var det gjestene Frisk som kom best i gang. Ryan Hayes var mannen bak den befriende scoringen da han valset rundt med Lillehammer-spillerne nærmest på egen hånd.

Frisk Asker har hatt et giftig overtallsspill og midtveis i kampen sto veteranen Anders Bastiansen inne foran mål og styrte pucken i mål til en 2-0-ledelse. Etter rapporter på Twitter ble hjemmelaget spilt fullstendig av banen av et langt friskere og mer aggressivt Asker-lag.

Hayes scoret sitt annet for kvelden da han gjorde 3-0 i tredje periode. Mikkel Christiansen i Frisk 4.-rekke fikk æren av å gjøre 4-0. Det femte målet kom i tomt bur mot slutten av kampen ved Dag Frøystad.

Den femte kampen i semifinaleoppgjøret spilles i Asker søndag.

(©NTB)

Zuccarello scoret, men tapte:

HTML EMBED