Gå til sidens hovedinnhold

Sterke reaksjoner fra Sverige etter Johaugs positive test

- Norsk langrenn stinker. De har ikke tatt dette problemet på alvor.

Therese Johaugs positive dopingtest vekker enorm oppsikt utenfor landegrensene. I Sverige er reageres det sterkt etter nyheten som slo ned som en bombe torsdag formiddag.

Les mer: «Gigantbombe» skriver finske medier om Johaug-avsløringen

I et intervju med Aftonbladets TV-kanal går storavisens tidligere skribent Lasse Anrell knallhardt ut mot det han mener er norsk arroganse og tilsynelatende likegyldighet til reglementet.

Han har tidligere slaktet Norges Skiforbunds håndtering av Martin Johnsrud Sundbys dopingsak. Kommentatoren har også tatt til orde for at alle utøvere som har benyttet astmamedisin uten å være plaget av sykdommen bør utestenges fra all idrett i to år.

Les også

Johaug for to uker siden: – Jeg tar aldri noe uten å sjekke det først

Les også

Dette er Trofodermin

- Jeg er både overrasket og ikke overrasket. Jeg har skrevet en del om den norsk dopingproblematikken for to uker siden. Jeg ble overrasket over at det norske forbundet forsøkte å snakke det bort med ulike unnskyldinger, sier Anrell, det siste med henvisning til Sundby-saken.

«Unaturlig»

- Hvis man har sett Therese Johaug gå på ski på et ganske unaturlig vis, så er man ikke overrasket over at det forekommer ikke bare astmamedisin, men annet også.

Anrell viser til Sundbys positive test som ble kjent tidligerte i år, og at flere andre utøvere som er friske er blitt tilbudt bruk av astmamedisin.

- Norsk langrenn stinker. De har ikke tatt dette problemet på alvor, fortsetter han.

(artikkelen fortsetter under bildene)

Journalist Petra Thorén er på vei til Oslo fra Sverige. I utgangspunktet skulle hun dekke Norges Skiforbunds kic-koff på Ullevaal for Aftonbladet, en seanse som ble avlyst da Johaugs posistive test ble kjent.

Johaug er havnet i dopinggarnet etter å ha brukt en leppekrem mot solforbrenning. Kremen inneholder det anabole steroidet Clostebol som står på forbudslista til Verdens Antidopingbyrå (WADA).

- Det norske skiforbundet er et enormt stort skiforbund. At de ikke har orden på hvilke preperater som er innenfor reglene og veldig overraskende, sier Thorén.

- En katastrofe

Expressens Thomas Pettersson omtaler nyheten som en katastrofe for skisporten.

- Man snakker vanligvis om en sjokkbeskjed, men dette er jo snakk om en verdensener i likhet med Sundby. En katastrofe for skisporten og ikke minst for den norske, sier Pettersson.

Les også

«Gigantbombe» skriver finske medier om Johaug-avsløringen

Les også

Therese Johaug: - Jeg er helt knust

Også i Finland er man sjokkert over den positive testen.

«Gigantbombe» skriver finske Ilta-Sanomat, ifølge NTB. Avisen har skrevet mye om Martin Johnsrud Sundbys utestengelse etter at han ble tatt for feil bruk av astmamedisin.

Kommentarer til denne saken