Gå til sidens hovedinnhold

Sterkt comeback av skadeforfulgte Tiril Sjåstad Christiansen

Tre nordmenn på verdenscuppallen i slopestyle.

De norske fristilkjørerne imponerer før OL. Lille julaften ble det pallplass på både Ferdinand Dahl, Øystein Bråten og Tiril Sjåstad Christiansen i slopestyle.

Sistnevnte overrasket seg selv i kvinnenes slopestylefinale. Hun endte som nummer tre i sin første verdenscupkonkurranse etter sitt siste skadeavbrekk.

22-åringen innledet finalen med 74,80 poeng, men hevet seg og klarte 82,40 i sitt andre og siste forsøk. Hun ble slått av hjemmefavoritten Tess Ledeux (93,60) og svenske Jennie-Lee Burmansson (84,20).

- Jeg tror aldri jeg har vært så glad for en pallplassering. Jeg kan nesten ikke huske sist jeg var på pallen, det må være over halvannet år siden. Dette er så digg og fantastisk at jeg nesten ikke har ord. Dette betyr så mye, sa Tiril Sjåstad Christiansen.

Mange operasjoner

- Det første forsøket var rotete i gjennomføringen, men det gikk bedre i det andre. Jeg har mer å gå på med tanke på triks og vanskelighetsgrad, men i dag er jeg så utrolig glad for denne tredjeplassen, la hun til.

Geilo-utøveren var for øvrig best i fredagens kvalifisering.

Christiansen pådro seg i oktober nok en kneskade under en treningssamling i oppkjøringen til sesongen. Det norske OL-håpet har til tross for sin unge alder hatt flere store kneoperasjoner.

Les også

Torbjørn Nordvalls langrennsquiz - julen 2017

Lørdagens pallplass var hennes åttende i verdenscupen siden 2013. Sju av dem i slopestyle, mens den siste kom i Big Air i fjor vinter.

Det ble ikke verdenscupseier ble det på noen av de norske i franske Font Romeu, men Ferdinand Dahl og Øystein Bråten var ikke langt unna. Oscar Wester fra Sverige ble for sterk med 94,60 poeng i sitt andre og siste forsøk.

Dahl tok andreplassen med 93,40, mens Bråten ble treer med 93. Alle tre på pallen fikk sin beste score i den siste omgangen.

God form

Bråten var i føringen etter første runde. Med 92 poeng var han klart bedre enn de andre. 22-åringen øynet sin andre verdenscuptriumf på en snau måned, men måtte til slutt se både lagkameraten Dahl og Wester overgå ham.

Det var Dahls andre pallplass i verdenscupen. Hans første kom i Big Air i Voss i mars.

For Bråten var det hans sjuende gang på podiet. Tidligere i vinter vant han i Stubai (Østerrike), mens han ble treer i Big Air i tyske Mönchengladbach.

- Jeg rotet det litt til i første run, men fikk rensket opp småfeilene i det andre. Dette var fantastisk moro, sa Dahl etter å ha gjort karrierebeste.

- Dette begynner å bli bra. Jeg har aldri hatt en bedre sesongstart. Dette er over all forventning og er fantastisk artig. I dag er jeg kjempefornøyd med tredjeplass, og Ferdinand hadde det feteste runet. Uansett er det kjempeartig med helskandinavisk pall på herresiden, sa Bråten.

(©NTB)

Les også

Målløst mellom Everton og Chelsea tross kjempesjanser

Les også

Barcelona vant «El Clasico» etter rødt kort-drama

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken