*Nettavisen* Sport.

Stilte med ti spillere mot Oilers

LETT MATCH: Klasseforskjellen mellom Stavanger Oilers og Kongsvinger Knights er betydelig. Bedre ble det ikke da hedmarkingene knapt hadde spilere til å stille lag. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

- Jeg synes ikke noe særlig om slikt, sier Oilers-trener.

STAVANGER OILERS - KONGSVINGER 6-0:

Stavanger Oilers fikk nær sagt ingen motstand da Kongsvinger kom på besøk med elleve utespillere lørdag. Oilers dominerte fullstendig og vant med seks mål.

Det kunne imidlertid blitt langt flere scoringer i Stavanger, for hjemmelaget vant skuddstatistikken med utrolige 64-10. Bortelagets keeper Jesper Ekeberg ble, fullt fortjent, kåret til bortelagets beste.

Kongsvinger, som er bunnlaget i eliteserien, stilte med bare elleve utespillere. Den ene av Kongsvinger-spillerne som faktisk reiste til Stavanger, hadde ifølge Rogalands Avis glemt astmasprayen sin og kunne derfor ikke være med.

Dermed var gjestene nede i ti spillere. I ishockey er tre rekker, noe som krever 15 mann, regnet som lite. Stavanger stilte med fire fulle rekker, og kunne leke seg til seier.

Mindre motivasjon

- De som kom skal ha ros for innsatsen. Men jeg synes likevel ikke noe særlig om slikt, sier Oilers-assistent Pål Gulbrandsen til Roglands Avis.

– Du kan si omtrent hva du vil, men våre spillere ser jo allerede på oppvarmingen at motstanderen kommer med ti mann. Da er det vanskelig å motivere seg til å komme opp på maks. Slik er det bare, fortsetter han.

Hele 4.250 fylte hallen i Stavanger, som er på vei mot et fortjent seriemesterskap. Oilers kommer også til å være storfavoritt før sluttspillet.

Anders Tangen Henriksen, Nick Plastino, Henrik Solberg, Kristian Forsberg, Josh Soares og Mathias Trettenes scoret for hjemmelaget.

Enkelt for VIF

Om Stavanger fikk det lett, var det ikke stort vanskeligere for Vålerenga å vinne lørdag.

De møtte Stjernen borte, og reiste hjem med bunnsolide 5-0. Også der viste skuddstatistikken at det nærmest var ett lag på banen. Vålerenga hadde 55, Stjernen bare elleve.

Mathias Trygg, Jonas Oppøyen, Niklas Bröms, François Fortier og Rasmus Juell scoret målene.

Stavanger leder serien, elleve poeng foran Storhamar med én kamp mer spilt. Kongsvinger er sist med ynkelige sju poeng.

Vålerenga ser ut til å bli nummer fem, en skuffende posisjon, men en god avslutning vil i det minste gi dem selvtillit i sluttspillet.

Stjernen styrer mot sluttspill som det siste laget med sin 8.-plass i serien. De andre lagene i serien spiller søndag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.