Andreas Stjernen holder seg inne i kampen om en pallplass i hoppuka. I fredagens renn i Innsbruck kapret han også den første plasseringen blant de tre beste i et enkeltrenn i hoppuka.

Stjernen er tredjemann sammenlagt, og har nå bare 4,2 poeng opp til Markus Eisenbichler på andreplassen i sammendraget.

- Jeg synes det føltes fint og godt å fly igjen. Jeg er fornøyd, sa Stjernen til NRK.

Med et strålende førstehopp på 131 meter var trønderen lengst nede i bakken av samtlige, helt til suverene Kobayashi avsluttet omgangen med brølsterke 136,5 meter.

Japaneren var best i begge omganger og vant klart foran Østerrikes Stefan Kraft. I finaleomgangen var det lavere fart i tilløpet og Stjernen landet på 126 meter. Det holdt likevel til den første pallplassen i et hoppukerenn i trønderens karriere.

- Jo mer spenning det er i kroppen, jo mer er jeg på «alerten» er jeg. Det er bare bra det, sier Sprova-hopperen til NRK mellom omgangene.

Les mer: Ny diskvalifisering av norsk hopper

Opptur og nedtur

Robert Johansson landet på 129 meter i førstehoppet sitt under gode vindforhold. Det ga Søre Ål-hopperen en klar duellseier og en fin 8.-plass etter første omgang.

- Jeg har kommet bra i gang her i Innsbruck og trives i bakken, kommenterte Johansson etter svevet.

Finalehoppet endte på 124 meter for Johansson, som dermed havnet utenfor topp ti til slutt.

Johann André Forfang skuffet dessverre med bare 119,5 meter i første omgang. Norges fremste hopper i vinter vant duellen sin, men det var bare nok til en 30.-plass halvveis i Innsbruck.

Forfang plusset på fire meter på lengden da han hoppet som førstemann i finalen. Han klatret til en 21.-plass med den prestasjonen.

Ny diskvalifikasjon

Anders Fannemel hoppet 124,5 meter og vant den helnorske duellen mot Daniel-André Tande. Sistnevnte greide ikke å utnytte oppdriften særlig godt og landet på bare 115,5 meter. Det var blant omgangens svakeste hopp og dermed langt unna en plass i finalen.

Fannemel leverte på sin side et nesten like svakt andrehopp. Med 116 meter måtte honndølen nøye seg med 25-plass til slutt.

Halvor Egner Granerud ble diskvalifisert før start for en hoppdress som ikke var i henhold til reglene.

- Dressen var litt lav på toppen. Det er er slik som kan skje. Jeg får ta meg en gåtur i stedet, sa Granerud til NRK.

I fredagens kvalifisering ble også Robin Pedersen disket på grunn av en ureglementert hoppdress.