RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjernen til topps, Tande på andreplass


ENDELIG: Andreas Stjernen tok sin første seier i verdenscupen.
ENDELIG: Andreas Stjernen tok sin første seier i verdenscupen. Foto: Erwin Scheriau (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norsk hoppsuksess i Østerrike.

Andreas Stjernen klinte til med et hopp på 229 meter under første omgang av skiflyvningsrennet i Tauplitz-Bad Mittendorf lørdag og ledet dermed med solide 6,5 poeng før andre omgang av rennet.

Nordmannen taklet presset ved å stå alene igjen på toppen utmerket og sikret dermed sin første verdenscupseier i karrieren etter debuten i 2009. 29-åringen sto med fire plassplasser i verdenscupen før lørdagens renn i Østerrike.

- En utrolig dag. Jeg ble litt nervøs på toppen der da jeg hørte at Tande hadde hoppet bra. Det var jevnt og derfor var det godt å se ettallet komme opp, sier Stjernen i et NRK-sendt intervju.

- Mo i knærne

Trønderen debuterte i verdenscupen tilbake i 2009 på Lillehammer og tok sin første pallplass i verdenscupen i 2012/13-sesongen.

Stjernen hoppet 226 meter i andre omgang lørdag.

- Han får betalt for lang og tro tjeneste og tar sin første verdenscupseier. Det er sånt som gjør at du blir helt mo i knærne, sa NRK-kommentator Chrsitian Nilsen om prestasjonen.

Daniel André Tande vartet opp med et hopp på 240,5 meter i andre omgang og sikret med det dobbelt norsk på pallen.

Simon Ammann fra Sveits ble nummer tre

Norge har hadde fire mann i topp ti etter første omgang.

Robert Johansson lå på sjetteplass etter 215,5 meter, fulgt av Daniel-André Tande på plassen bak etter 210,5 meter. Johann André Forfang var på tiendeplass etter 209 meter i første omgang.

I andre omgang vartet Daniel André Tande opp med et kjempehopp og landet på 240,5 meter. Han hoppet seg dermed opp på resultatlisten.

Tande endte til slutt altså som nummer to.

Johansson på fjerde

Robert Johansson fikk også god klaff i andre omgang og landet på 230 meter. Det holdt til en fjerdeplass. Johann André Forfang leverte også bra i finaleomgangen og svevde ned til 224,5 meter. Han ble nummer åtte.

Halvor Egner Granerud lå på 21.-plass etter 195 meter i første omgang, mens Anders Fannemel kom med som sistemann etter 188,5 meter.

Fannemel ble til slutt nummer 18, Granerud nummer 27.

Neste helg er det skiflygings-VM i Oberstdorf.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere