*Nettavisen* Sport.

Stjernene slakter løypene i Holmenkollen

DÅRLIG FØRE: Flere av profilene som gikk skiskyttersprinten i Holmenkollen torsdag var kritiske til løypene. Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen

- Verste forholdene i løpet av hele sesongen, sier verdenscuplederen.

20.03.14 15:05

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Det ble en oppløftende norsk dag i Holmenkollen, etter at Tora Berger tok verdifulle verdenscuppoeng med en andreplass på sprinten.

Vant gjorde Darja Domratsjeva, mens verdenscupleder Kaisa Mäkäräinen endte på en skuffende 23. plass.

- Dårlig jobb
Etter løpet var det en skuffet Mäkäräinen som møtte pressen. Sammen med en rekke av de største stjernene var hun nådeløs i beskrivelsen av løypene i Holmenkollen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- DÅRLIG JOBB: Kaisa Mäkäräinen var lite imponert over løypene i Holmenkollen. Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen

- Verste løypene i løpet av hele sesongen, sier verdenscupleder Kaisa Mäkäräinen.

Med fire strafferunder ville hun imidlertid ikke legge skylden på de krevende løypene for at hun skuffet torsdag.

- Jeg følte meg bra i løypene selv om det kanskje var de verste løypene i løpet av vinteren. Det var ikke bra jobbet. Det var så mykt. Jeg vet ikke hva de har gjort, sier Mäkäräinen til Nettavisen.

- Nedover bakkene var også veldig farlige. Jeg måtte bremse litt, men jeg tror det var likt for alle. Jeg hadde gode ski og jeg følte meg uansett bra, sier verdenscuplederen.

LES OGSÅ:Finsk sprekk gir Tora drømmesjanse

- Likt for alle
Tora Berger er enig med sin konkurrent om at løypene var krevende, men mener det er likt for alle.

- Det er likt for alle. Jeg tror ikke det har så mye betydning, men det er litt artigere å gå når det er perfekte forhold, sier Berger til Nettavisen.

- Er det gjort en for dårlig jobb på forhånd her?

- Det kan ikke jeg svare på, sier 33-åringen.

Berger har riktignok en klar plan om hvordan hun skal takle den løse snøen på best mulig måte.

- Det er fryktelig løst. Man går rett igjennom. Man må gå lett og ikke bruke for mye krefter, sier Berger.

- Vanskelig
Gabriela Soukalová fra Tsjekkia var heller ikke spesielt fornøyd med forholdene torsdag.

- Det var så vanskelig. Jeg har ikke opplevd at snøen har vært så dyp før i løpet av sesongen, sier Soukalová til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

TROR PÅ KAISA: Gabriela Soukalová tror Kaisa Mäkäräinen vinner verdenscupen sammenlagt. Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen

Hun har også fått med seg den harde kampen mellom Berger og Mäkäräinen i sammendraget, men sier hun ikke liker å spå resultater. Likevel holder hun en knapp på den finske jenta.

- Jeg tror på Kaisa, sier den tsjekkiske jenta.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIL HJELPE TORA: Ann Kristin Flatland håper å kunne hjelpe lagvenninne Tora Berger i løpet av helgen i Kollen. Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen

- Fordel for Tora
Men etter at Berger tok kraftig inn på Mäkäräinen i sammendraget, ligger det an til en virkelig thriller den kommende helgen i Holmenkollen. Ann Kristin Flatland, som torsdag kunne glede seg over en 7.plass, tror Berger har en fordel av at forholdene er såpass krevende.

- Det var ikke noe spesielt gode forhold. Jeg er vel egentlig enig med Kaisa, men nå går det mot slutten og det er ofte sånn det er på slutten av sesongen. Jeg tror det var ganske likt for alle, men det var helt klart krevende forhold. Sånn som jeg opplever det, så blir det mye kaving om man tar i for hardt, sier Flatland til Nettavisen.

- Det blir kjempespennende avslutning. Det får være et av målene mine å gjøre alt jeg kan for at Tora kommer seg foran Kaisa. Jeg prøver å gjøre det beste for Tora.

- Hvem tjener mest på at forholdene er sånn?

- Jeg tror det er en fordel for Tora. Hun har litt raskere frekvens og er litt flinkere til å takle tøffe forhold, sier Flatland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.