RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stöckl: - Føler de allerede har økt nivået

FORNØYD: Landslagstrener i hopp, Alexander Stöckl, er godt fornøyd med formen hopperne viser ved sesongstart på Lillehammer.
FORNØYD: Landslagstrener i hopp, Alexander Stöckl, er godt fornøyd med formen hopperne viser ved sesongstart på Lillehammer. Foto: Primoz Lovric (NTB scanpix)
Alexander Stöckl mener alle landslagshopperne kan komme topp ti i verdenscupen kommende sesongen.

Østerrikeren liker det han ser grytidlig i den nye sesongen. Hopperne er samlet i Lillehammer, hvor de første svevene ble tatt på plast tirsdag.

- Ting er på plass. Tanken med denne samlingen er å få alle i gang. Alt er i orden hva gjelder utstyr. Og ingen av gutta har slurvet med egentreningen, sier Stöckl til NTB.

- Jeg føler faktisk at de allerede har økt nivå, men alle på landslaget har noe å jobbe med foran den nye sesongen, påpeker østerrikeren.

Av A-landslagsgutta var det bare Phillip Sjøen som ikke satte utfor tirsdag. Stortalentet hopper først onsdag.

Det ble tirsdag kjent at Norges Skiforbund oppretter et B-landslag for hopperne.

- Det har vært en lang diskusjon rundt dette. Jeg har jobbet hardt for å ta gjennom dette. Det har vært en krevende prosess å få høy nok kvalitet på hoppingen i COC-renn og dagtreningen til hopperne rett bak de beste, sier Stöckl.

- Vi vil utvide tilbudet fra forbundet til flere utøvere. Vi vil ta 100 prosent ansvar. Hittil har det vært delt mellom regionlagene og forbundet. Det har ført til noen spenninger. Og det har vært vanskelig med tanke på ressurser, i tillegg til at det alltid er vanskelig når ingen har det hele og fulle ansvaret, sier Stöckl.

- Stripper du regionteamene for ansvar og arbeidsoppgaver?

- Nei, overhodet ikke. Men vi gjør det lettere for dem å fokusere på det de er gode på. Vi skal avlaste teamene, men de kan fokusere på sin hovedoppgaven nemlig å rekruttere utøvere til toppidretten, men ikke ha det daglige ansvaret for toppidrettsutøverne, sier Stöckl.

Gapet mellom de beste og nest beste norske hopperne har lenge bekymret landslagstreneren.

- Jeg håper gapet er tettet allerede til vinteren. De endringene vi nå gjør, skal føre til bedre prestasjoner fra de nest beste. Trolig blir B-landslaget med til Oberstdorf mot slutten av sommeren.

Dette er utøverne på B-landslaget: Tom Hilde, Daniel Tande, Andreas Stjernen, Joachim Hauer, Fredrik Bjerkeengen, Robert Johansson, Halvor Granerud, Vegard Swensen, Sigurd Nymoen Søberg, Are Sumstad, Joacim Ødegård Bjøreng og Anniken Mork. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere