Stöckl: - Jeg er glad Forfang ikke fikk hoppe

STOPPET: Vær og vind gjorde det etter hvert umulig å gjennomføre det første hoppukerennet i Oberstdorf.

STOPPET: Vær og vind gjorde det etter hvert umulig å gjennomføre det første hoppukerennet i Oberstdorf. Foto: Michael Dalder (Reuters / NTB scanpix)

Hoppukeåpningen utsatt sju ganger før arrangøren avlyste.

28.12.14 20:05

Hoppukerennet i Oberstdor er utsatt til mandag på grunn av snøvær og kraftig vind som gjorde det uforsvarlig å hoppe søndag.

Halvannen time forsinket ble rennet omsider satt i gang klokka 18.00, men etter bare en hopper ble det avbrutt og utsatt nok en halvtime.

Da hadde arrangøren allerede gjort en rekke endringer i programmet for hopperne og de anslagsvis 20.000 tilskuerne.

Til slutt kom det noen flere hoppere utfor, med Anders Jacobsen som eneste nordmann. Ringkollen-hopperen hoppet 127,5 meter, før forholdene igjen satte en stopper for mer hopping da det var Johann Forfangs tur.

Rundt klokka 19.12 ble det bestemt at rennet skulle avlyses.

Stöckl enig

- Det var en riktig avgjørelse. Det ble ikke noe bedre og var ganske mye vind med varierende forhold både på kulen og nede i bakken. Det var på grensa til å være farlig, egentlig, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NRK da avgørelsen om å avlyse endelig var tatt.

- Jeg er nesten litt glad for at Forfang ikke fikk hoppe. På det tidspunktet han var på bommen to ganger var det høyst varierende på kulen, fortsatte østerrikeren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

LETTET: Alexander Stöckl synes juryen gjorde en god jobb med analysen av værforholdene i Oberstdorf. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)


Først ble prøveomgangen avlyst på grunn av de vanskelige værforholdene.

Så ble start for selve rennet utsatt først til 16.40, så til 17.00, deretter til 17.15, 17.30 og endelig til 18.00. Etter en hopper ble rennet utsatt igjen til 18.30.

Kranjec til bunns

Litt over klokka halv sju ble hopper nummer to, Robert Kranjec, sendt utfor avarennet. Den rutinerte sloveneren leverte et kjempehopp på 137,5 meter.

Deretter besluttet man å sette ned farten med to avsatser.

(artikkelen fortsetter under bildet)

TETT SNØDREV: Frivillige har gjort det de kan for å få bakken i stand til det første hoppukerennet i Obertdorf. Foto: Matthias Schrader (Ap / NTB scanpix)

- Jeg har allerede varmet opp tre ganger. Det er ganske vanskelig å holde konsentrasjonen og tenningen i denne uvissheten, sa østerrikske Stefan Kraft.

Rennet er det første i den 63. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuken. Seks norske hoppere er kvalifisert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.